Butternut squash pasta – Opskrift på lækker cremet butternut squash sauce med feta serveret med pasta. Denne pastaret er super nem at lave og så smager den så lækkert. Pastaretten består af butternut squash som bages i ovnen med hvidløg, feta, timian, chiliflager, salt, peber og olivenolie. Det hele blendes sammen med pastavand til en cremet sauce, hvor der vendes kogt pasta i. Jeg pynter pastaretten med sprøde salvie-blade og revet parmesan.
Jeg er kæmpe fan af pastaretter med cremet sauce, hvor ingredienserne bages i ovnen. Det er både nemt og hurtigt og samtidig er det en god ret at lave, med kedelige grøntsager, som måske ellers ville være blevet smidt ud. Prøv f.eks. denne opskrift på cremet peberfrugtsauce med pasta eller denne pastaret med rødbedesauce. Rigtig god fornøjelse!
Butternut squash pasta
Ingredienser
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 210 C varmluft.
Skræl butternut squash og skrab kernerne ud. Skær i tern og kom dem op i et fad sammen med hvidløg, skåret over, så man kan se hvidløgsfedene, og feta. Drys timian, salt, chiliflager, peber og olivenolie udover. Bag i 35 min.
Kog pasta i rigeligt saltet vand.
Kom ingredienserne fra fadet op i en blender. Pres hvidløgene ud af skallerne. Tilsæt pastavand og blend til en ensartet og cremet sauce.
Friter salvie på en pande med olivenolie. De skal bare have et par sekunder, så de bliver sprøde. Læg bladene på et stykke køkkenrulle, som der kan suge fedtet.
Vend pastaen i saucen og server pastaretten med sprøde salvie-blade og parmesan. Velbekomme!
Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.
Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.
Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.
Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂
Skriv endelig en kommentar
Ændrer det smagen helt vildt, hvis man bruger hokkaido i stedet?
Jeg har ikke selv prøvet med hokkaido, men det kan sikkert sagtens bruges 🙂
Kan pasta saucen fryses?
Det har jeg ikke selv prøvet, men det tror jeg sagtens den kan 🙂