Butternut squash pasta - Pasta i cremet butternut squash sauce
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Butternut squash pasta

Butternut squash pasta – Opskrift på lækker cremet butternut squash sauce med feta serveret med pasta. Denne pastaret er super nem at lave og så smager den så lækkert. Pastaretten består af butternut squash som bages i ovnen med hvidløg, feta, timian, chiliflager, salt, peber og olivenolie. Det hele blendes sammen med pastavand til en cremet sauce, hvor der vendes kogt pasta i. Jeg pynter pastaretten med sprøde salvie-blade og revet parmesan.

Jeg er kæmpe fan af pastaretter med cremet sauce, hvor ingredienserne bages i ovnen. Det er både nemt og hurtigt og samtidig er det en god ret at lave, med kedelige grøntsager, som måske ellers ville være blevet smidt ud. Prøv f.eks. denne opskrift på cremet peberfrugtsauce med pasta eller denne pastaret med rødbedesauce. Rigtig god fornøjelse!

Butternut squash pasta

Opskrift til 4-5 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 35 min.
I alt 50 min.

Ingredienser

Derudover

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 210 C varmluft.

Skræl butternut squash og skrab kernerne ud. Skær i tern og kom dem op i et fad sammen med hvidløg, skåret over, så man kan se hvidløgsfedene, og feta. Drys timian, salt, chiliflager, peber og olivenolie udover. Bag i 35 min.

Kog pasta i rigeligt saltet vand.

Kom ingredienserne fra fadet op i en blender. Pres hvidløgene ud af skallerne. Tilsæt pastavand og blend til en ensartet og cremet sauce.

Friter salvie på en pande med olivenolie. De skal bare have et par sekunder, så de bliver sprøde. Læg bladene på et stykke køkkenrulle, som der kan suge fedtet.

Vend pastaen i saucen og server pastaretten med sprøde salvie-blade og parmesan. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

4 kommentarer

Skriv en kommentar