Butterdejstærter med creme og syltetøj – Opskrift på sprøde mini butterdejstærter med hindbærsyltetøj, creme og flødeskum. Disse tærter af butterdej er super nemme og lækre. Tærterne består af butterdej, som skæres i firkanter og bages med hindbærsyltetøj, creme og perlesukker. Når tærterne er bagt, så pyntes de med letpisket flødeskum, bær og flormelis.
Jeg har brugt hindbærsyltetøj, men man kan bruge alle andre slags syltetøj eller en kompot. I stedet for flødeskum, så kan tærterne spises med vaniljeis eller creme fraiche. Tærterne skal helst spises på dagen, så de beholder den sprøde konsistens. Kagecremen derimod den kan sagtens laves dagen inden. Prøv også min opskrift på butterdejstærter med jordbær. Rigtig god fornøjelse!
Butterdejstærter med creme og syltetøj
Ingredienser
CremeFremgangsmåde
Creme
Lav evt. kagecremen en dag i forvejen. Pisk æg og sukker helt lyst og luftigt. Tilsæt melet og pisk igen. Kog mælken op med vaniljestangen; rør i mælken hele tiden, så den ikke brænder på. Tilsæt mælken til æggeblandingen, imens du pisker, og hæld æggeblandingen tilbage i gryden. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og kom dem i cremen. Varm cremen op under piskning, til den netop koger og bliver tyk. Hæld den op i en skål og lad den afkøle. Kom cremen i en sprøjtepose og klip et hul i enden.
Butterdejstærter
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Skær butterdejen ud i 10 firkanter. Skær 2 cm rundt i kanten af hver butterdejsplade. Smør syltetøj på midten og sprøjt kagecremen på. Pensl med sammenpisket æg og drys med perlesukker rundt i kanten. Bag i ca. 15-20 min. hold øje med, at de ikke bliver for mørke. Lad dem afkøle på en rist.
Server med flormelis, flødeskum og bær. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar