Butterdejstærte med asparges og æg – Opskrift på lækker og nem butterdejstærte med asparges, dressing og æg. Denne butterdejstærte er super nem og god. Tærten består af butterdej som først bages til det er sprødt. Herefter kommes der en dressing på med kapers, purløg og citron, blancherede asparges og æg. Tærten bages igen til æggene har sat sig. Tærten drysses med revet parmesan og dild. Det er en perfekt tærte at servere til brunch eller til frokost. Dog er det en tærte, som helst skal serveres lige når den er lavet, da den hurtigt bliver lidt blød.
Jeg elsker butterdej og har så mange opskrifter med butterdej her på bloggen. Det er så nemt at lave sådan en butterdejstærte, som kan laves med alverdens forskelligt fyld.
Prøv også min opskrift på butterdejstærte med flødeost, æg og bacon eller min anden opskrift på butterdejstærte med pesto, tomat og mozzarella. Rigtig god fornøjelse!
Butterdejstærte med asparges og æg
Ingredienser
DressingFremgangsmåde
Dressing
Rør ingredienserne sammen til en dressing. Smag til med salt og peber.
Butterdejstærte
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Skær /snit butterdejen 2 cm ind hele vejen rundt i kanten. Prik huller i dejen med en gaffel i midten og pensl med æg. Bag butterdejen i ca. 12-15 min. Dejen hæver meget op. Pres dejen lidt ned med en ske.
Imens knækkes enden af asparges. Hæld kogende vand over asparges og blancher dem i 2 min. Tør dem og vend dem med olivenolie.
Smør dressingen ud på butterdejen og læg asparges ovenpå. Slå æggene ud imellem asparges. Bag tærten i ca. 12-14 min. afhængig af, hvor tilberedt du ønsker æggene skal være. Riv herefter parmesan over tærten sammen med dild, salt og peber. Server straks så tærten ikke bliver blød. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar