Butterdejsstang med spinat inspireret af den græske tærte Spanakopita
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Butterdejsstang med spinatfyld

 

Butterdejsstang med spinatfyld – Opskrift på butterdejsstang med spinatfyld med feta, dild og ricotta. Denne butterdejsstang er inspireret af den græske tærte Spanakopita, som normalt laves med filodej. Her har jeg lavet den som en stang med butterdej i stedet for. Fyldet består af frisk spinat, som hakkes og blandes med friskhakket dild, citron, feta, revet mozzarella, ricotta, hvidløg og salt og peber.Det er en rigtig nem hverdagsret, hvor man sagtens kan spise noget kød eller en salat til.

Prøv også min opskrift på den klassiske skinkestang, som laves på sammen måde. Rigtig god fornøjelse!

Butterdejsstang med spinatfyld

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 45 min.

Ingredienser

Butterdejsstang med spinatfyld
Derudover

Fremgangsmåde

Butterdejsstang med spinatfyld

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Bland alle ingredienserne til en sammenhængende masse.

Kom butterdejen på en bageplade med bagepapiret. Fordel fyldet på midten af dejen (på den lange led). Skær skrå snit i dejen på hver side af fyldet, ca. 1/3 del ind, så det kommer til at ligne et fiskebensmønster (se video). Fold nu skiftevis en dejstrimmel fra hver side ind over fyldet, så du “fletter” hele butterdejsstangen. Saml dejen i butterdejsstangens ender og fold dem ind under. Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.

Bag butterdejsstangen i ca. 30-35 min. Lad den afkøle en smule og server den. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar