Butterdejsstang med spinatfyld – Opskrift på butterdejsstang med spinatfyld med feta, dild og ricotta. Denne butterdejsstang er inspireret af den græske tærte Spanakopita, som normalt laves med filodej. Her har jeg lavet den som en stang med butterdej i stedet for. Fyldet består af frisk spinat, som hakkes og blandes med friskhakket dild, citron, feta, revet mozzarella, ricotta, hvidløg og salt og peber.Det er en rigtig nem hverdagsret, hvor man sagtens kan spise noget kød eller en salat til.
Prøv også min opskrift på den klassiske skinkestang, som laves på sammen måde. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.
Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Ingredienser
Butterdejsstang med spinatfyld
150 g frisk spinat, finthakket
1 bundt frisk dild, finthakket
1 fed hvidløg, presset
150 g fetaost, smuldret
250 g ricotta
75 g revet mozzarella ost
1 æg
1 tsk. fintrevet citronskal
Salt og peber
1 rulle fersk butterdej
Derudover
1 sammenpisket æg til pensling
Sesamfrø
Fremgangsmåde
Butterdejsstang med spinatfyld
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Bland alle ingredienserne til en sammenhængende masse.
Kom butterdejen på en bageplade med bagepapiret. Fordel fyldet på midten af dejen (på den lange led). Skær skrå snit i dejen på hver side af fyldet, ca. 1/3 del ind, så det kommer til at ligne et fiskebensmønster (se video). Fold nu skiftevis en dejstrimmel fra hver side ind over fyldet, så du “fletter” hele butterdejsstangen. Saml dejen i butterdejsstangens ender og fold dem ind under. Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
Bag butterdejsstangen i ca. 30-35 min. Lad den afkøle en smule og server den. Velbekomme!