Brunkagekugler – Opskrift på crunchy og julekrydrede dadelkugler med smag af brunkager. Disse brunkagekugler er lavet med dadler, krydderier, appelsin og cornflakes. Dadelkuglerne laves ved at blende juicy udstenede dadler med mandelmel, honning, cornflakes, kakao, appelsinsaft, revet appelsinskal, krydderier og salt. Massen trilles til kugler som dyppes i mørk chokolade og pyntes med hakkede mandler og revet appelsinskal. De smager så lækkert og har en dejlig krydret smag af alle de lækre julekrydderier og en god smag af appelsin. Mandelmel og cornflakes giver en god tekstur og et lækkert crunch. I stedet for at dyppe dem i smeltet chokolade, så kan de rulles i finthakkede nødder, kokosmel eller kakao.
Disse brunkagekugler er perfekte at servere på konfektfadet til jul, men også alle andre dage på året. Brunkagekuglerne kan holde sig i en bøtte med låg på køl i ca. 2 uger. Prøv også min opskrift på havregrynskugler med dadler eller min opskrift på verdens bedste brunkager. Rigtig god fornøjelse!
Brunkagekugler
Ingredienser
BrunkagekuglerFremgangsmåde
Brunkagekugler
Kom dadler, mandelmel, let knuste cornflakes, kakao, honning, appelsinskal, appelsinsaft og krydderier i en blender eller foodprocessor. Blend til en ensartet og fast masse. Tilsæt evt. ekstra appelsinsaft. Tril massen til ca. 15 kugler og stil dem på køl i 30 min.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Dyp brunkagekuglerne i chokoladen og placer dem på et skærebræt med bagepapir. Drys med hakkede mandler og revet appelsinskal. Stil dem på køl i 30 min. eller til chokoladen har sat sig. Opbevar brunkagekuglerne på køl i en bøtte med låg. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar
Hvis man nu ikke har de 4 sidste krydderier, men har brunkagekrydderi, kan man mon så bruge det i stedet? I så fald hvor meget?
Ja, det kan du sagtens, har dog ikke lige selv prøvet, men måske 2 tsk. ellers smag dig frem 🙂