Blondie med hindbær og ganache - Hindbærblondie med ganche
Opskrifter Livsstil Shop

Blondie med hindbær og ganache

Blondie med hindbær og ganache – Opskrift på fudgy blondie med hvid chokolade, hindbær og ganache. Denne kage er så lækker og smager så skønt. Kagen består af en fudgy blondie, hvor der er hvid chokolade i dejen i stedet for mørk chokolade, som i en brownie, og hindbær. Ovenpå kagen er der et lækkert lag pisket chokolade ganache. Ganachen kan laves med enten mørk chokolade eller mælkechokolade. Kagen er pyntet med friske hindbær og revet chokolade.

Denne kage er perfekt at lave og servere til mange mennesker og det er også en kage, der nemt kan bages og pyntes dagen inden, den skal serveres. Selve blondien er lavet ud fra min opskrift på islagkage med citronblondie og parfait. Man kan sagtens lave denne blondie med både hindbær og citron, det smager super dejligt. Prøv også min opskrift på blondie med brombær. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Blondie med hindbær og ganache

Kager til 8-10 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning 1 t. / I alt 2 t.
Ingredienser

Blondie med hindbær

225 g smør

225 g hvid chokolade

4 æg

200 g sukker

150 g hvedemel

150 g hindbær, frosne

Pisket ganache

150 g mørk chokolade eller mælkechokolade, hakket eller i drops

250 g piskefløde

1/2 tsk. salt

Derudover

Friske hindbær

Revet chokolade

Fremgangsmåde

Blondie med hindbær

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Smelt smør i en gryde og tilsæt herefter chokoladen. Rør sammen til en ensartet masse. Køl af.

Pisk æg og sukker skummende i et par minutter. Pisk mel i dejen. Pisk til en luftig dej i et par minutter. Vend chokolade-smør blandingen i dejen.  Hæld dejen i en form på 24×24 cm beklædt med bagepapir. Kom hindbær i dejen. Bag kagen i ca. 35-40 minutter. Den må gerne være lidt blød i midten. Stil kagen på køl.

Pisket ganache

Kom chokoladen i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet.  Hæld den varme fløde over chokoladen, tilsæt salt og lad det stå i 5 min. Rør i chokoladen i midten med en dejskraber til massen samler sig og bliver blank. Lad ganachen stå ved stuetemp. i 30 minutter. Hæld ganachen i et lavt fad eller en lav skål og kom husholdningsfilm over. Stil ganachen på køl i 1 time. Den skal være fast i konsistensen.

Kom ganachen i en skål og pisk den, så den bliver fast og luftig. Der må endelig ikke piskes for meget. Smør den piskede ganache på kagen og pynt med hindbær og revet chokolade. Server kagen. Velbekomme!

Bedøm denne ret

16 Comments
    1. Hej Frederikke
      Kan ganachen sprøjtes ud med sprøjtepose, eller skal den smøres? 😊

    1. Selve kagen kan sagtens fryses, men jeg ville vente med at komme ganachen på, til kagen er optøet. Ganachen bliver lidt mærkelig af at blive frosset ned 🙂 Rigtig god fornøjelse!

    1. Det bliver lidt tungt, når der også er ganache på 🙂 Men kagen kan sagtens spises med creme fraiche, hvis den laves uden ganache.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.