Pølsehorn – Opskrift på de bedste, bløde og luftige pølsehorn. Disse pølsehorn er så gode og virkelig nemme at bage. Pølsehorn er noget af det bedste bagværk der findes. Pølsehornene er med en smørfyldt og luftig dej med kærnemælk, pølser, og så er de drysset med sesamfrø. Man kan også sagtens komme ketchup ind i pølsehornene, hvis man kan lide det. Pølsehorn minder mig om folkeskolen, når man var gammel nok til at gå over i centeret for at købe frokost. Der blev spist mange pølsehorn fra Føtex bageren dengang. Pølsehorn minder mig også om skiferie, da vi tit har bagt en kæmpe portion og frosset ned og efterfølgende taget med til den lange køretur.
Jeg har også en opskrift på nogle lidt grovere pølsehorn lige her. Pølsehornene kan sagtens fryses ned. Rigtig god fornøjelse!
Der er mange måder at lave pølsehorn på. I stedet for at rulle pølsehornene, som normalt, så kan du også gøre sådan her: Rul med det samme dejen ud til en stor firkant på et meldrysset bord. Del dejen i 2 dele (vandret). Placer pølserne med lidt mellemrum på det ene dejstykke og kom ketchup på. Læg det andet dejstykker henover og skær pølsehornene ud. Hæv dem og bag dem som beskrevet i opskriften.
Bløde og luftige pølsehorn
Ingredienser
Bløde og luftige pølsehorn (14-16 stk.)Fremgangsmåde
Bløde og luftige pølsehorn
Rør gæren ud i den lunkne vand/mælk i en skål til din røremaskine og tilsæt kærnemælk. Tilsæt æg, sukker og halvdelen af melet og rør rundt. Tilsæt saltet sammen med resten af melet og ælt dejen. Tilsæt smørret lidt ad gangen og ælt det godt ind i dejen. Ælt dejen ved middel hastighed til den bliver blank og smidig og slipper skålen. Dejen skal være lidt klistret.
Hæld med det samme dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 2 stykker.
Rul hvert stykke ud til en cirkel på ca. 30 cm i diamter. Del hver cirkel i 8 trekanter. Læg en pølse på den brede ende og rul mod spidsen.
Placer pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve i ca. 1,5 time.
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Pensl herefter forsigtigt pølsehornene med æg og drys med seamfrø, og bag dem i ca. 15 minutter. Lad dem køle af og nyd dem. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Jeg har prøvet denne opskrift for første gang idag og jeg synes slet ikke dejen ville slippe skålen, men den blev blød og lækker og slap mine fingre. Er der evt noget der er gået galt? Den er sat til hævning nu og det ser ud til at det går godt. Er spændt på det endelige resultat
Umiddelbart synes jeg det lyder som om, at dejen er perfekt 🙂 Men måske skulle der have været mere mel i dejen, mel suger nemlig forskelligt:-)
Egner disse pølsehorn sig fint til at fryses ned?
Ja, de kan sagtens fryses ned 🙂
Det er uden tvivl de bedste pølsehorn, jeg nogensinde har bagt 🥰 Jeg har alverdens forskellige opskrifter, men de her er bare perfekte ☺️ Dejlige luftige og så holder de et par dage uden at blive tørre😮💨
Det er jeg bare så glad for at høre! Tusind tak for din besked 🙂
Super lækkert pølsehorn. 🤩
Jeg valgte at anvende 10 g gær og stillee dejen til hævning i køleskabet hen over natten.
Næste morgen rullede jeg dejen ud og formede hornene, for herefter at sætte dem i ovnen i en time på et optøningsprogram. (30 gr)
Bagte dem 14 min. med damp.
Tusind tak for at skrive din fremgangsmåde 🙂 Det må jeg også prøve!