Bastognekage med marengs og mascarpone - Kage med Bastogne
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Bastognekage med marengs og mascarpone

Bastognekage med marengs og mascarpone – Opskrift på lækker kage med Bastognekiks, marengs, mascarponecreme, jordbær og Daim. Denne kager er en rigtig lækker dessertkage, som er nem at bage, og som er super lækker med friske bær på.

Kagen består af en bund med smør og bastognekiks. Jeg bruger bastogne kiks fra LU, som man kan købe i de fleste butikker. Ellers kan man købe kopi-produkter, som smager fuldstændig som de rigtige. Hvis du vil lave det ekstra lækkert, så kan man selvfølgelig også bage dem selv, se min opskrift her. Ovenpå kiksebunden er der marengs og det hele bages i ovnen og afkøles. Kagen toppes med en lækker mascarponecreme, som er den samme creme jeg bruger til tiramisu. Jeg har pyntet kagen med friske jordbær skåret i skiver og hakket daim.

Kagen kan serveres som en lækker sommerdessert med friske bær, men den kan også sagtens serveres om vinteren. Selve kagebunden med kiks og marengs kan sagtens bages dagen inden servering. Opbevar bunden pakket ind i stanniol og en frysepose og opbevar den ved stuetemperatur. Så skal man bare piske cremen og pynte kagen lige inden servering, ellers bliver bunden hurtigt blød, hvis den samles og pyntes dagen inden servering.

Prøv også min opskrift på TUC kage med skum og bær. Rigtig god fornøjelse!

Bastognekage med marengs og mascarpone

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 30 min.
I alt + 1 t.

Ingredienser

Bastognebund
Marengs
Mascarponecreme
Derudover

Fremgangsmåde

Bastognebund

Tænd ovnen på 150 C varmluft.

Knus bastogne kiks, der må gerne være nogle lidt store stykker. Bland kiks med smeltet smør.

Beklæd en springform på 22 cm med bagepapir i bunden. Fordel kiksemassen i bunden og pres det lidt ned.

Marengs

Pisk æggehviderne skummende. Tilsæt sukker lidt ad gangen imens der fortsat piskes. Pisk indtil marengsen er blank og sej. Fordel marengs på kiksebunden.

Bag kagen i ca. 30 min eller indtil marengsen er gylden. Lad kagen afkøle.

Mascarponecreme

Pisk æggeblommer, rørsukker og vanilje til en lys og luftig æggesnaps. Det tager ca. 5 minutter. Skru lidt ned for hastigheden og tilsæt mascarponen og pisk den godt sammen. Tilsæt piskefløden lidt ad gangen imens der piskes. Pisk indtil cremen er luftig og laver små toppe.

Befri forsigtigt kagen fra formen. Fordel mascarponecremen på kagen og pynt med jordbær og daim. Server straks. Velbekomme!

 

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

3 kommentarer
  1. Hej Frederikke
    Kan man lave mascarponecremen om eftermiddagen, og så fordele den på kagen, når den skal serveres om aftenen?

Skriv en kommentar