Basque burnt cheesecake med tiramisu - Cheesecake med tiramisu

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Basque burnt cheesecake med tiramisu

Basque burnt cheesecake med tiramisu – Opskrift på en blød og cremet bagt cheesecake med vanilje, citron og kaffe med et lag af mascarponecreme på toppen. Denne basque burnt cheesecake stammer fra USA, og er cheesecake fyld der bliver bagt uden den klassiske kiksebund. Cheesecake fyldet bliver bagt ved høj temperatur og får derved den let brændte overflade. Den er meget nem at lave, men den skal laves dagen inden servering, da den skal stå på køl og sætte sig. Cheesecaken er dejlig blød og cremet i midten, præcis som en almindelig frisk cheesecake. Der er kaffe i cheesecaken, for at fremhæve hovedingrediensen i en tiramisu.

Her har cheesecaken fået selvskab af den bløde og lækre creme, som bruges i tiramisu. Den lækre creme laves ved at piske æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Derefter tilsættes der mascarpone og piskefløde og cremen piskes til den er luftig og fast. Og så drysses kagen med kakao, præcis som en tiramisu. Hvis du ønsker at tilføje et ekstra tiramisu-element, så kan der tilsættes et par spiseskefulde Marsala til cremen. Rigtig god fornøjelse!

Basque burnt cheesecake med tiramisu

Opskrift til 12 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 1 t.
I alt + 12 t.

Ingredienser

Basque burnt cheesecake (bagt cheesecake)
Tiramisucreme
Desuden

Fremgangsmåde

Basque burnt cheesecake (bagt cheesecake)

Tænd ovnen på 240 C varmluft.

Beklæd indersiden af en springform på 23 cm i diameter med to lag bagepapir.

Pisk flødeost, sukker, vanilje, kaffe og citronsaft godt sammen. Tilsæt et æg ad gangen, imens der fortsat piskes. I en lille skål røres melen ud i fløden lidt ad gangen, så der ikke er klumper i. Hæld mel/fløde blandingen op i flødeosten og pisk til en ensartet og lind masse.

Hæld massen op i formen og bag i ca. 35 min. Læg evt. et stykke staniol over kagen, hvis den begynder at blive sort, inden den er bagt. Kagen skal være “blævrende”, når den tages ud af ovnen.

Sæt kagen på køl min. 6 timer, men gerne natten over.

Tiramisucreme

Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til en lys og luftig æggesnaps. Det tager ca. 5 minutter. Skru lidt ned for hastigheden og tilsæt mascarponen og pisk den godt sammen. Tilsæt piskefløden lidt ad gangen imens der piskes. Pisk indtil cremen er luftig og laver små toppe.

Smør cremen ud på den bagte cheesecake, så den er i et tykt lag. Drys med kakao og stil kagen på køl indtil servering. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

6 kommentarer

Skriv en kommentar