Bananispinde med dadelkaramel - Opskrift på veganske bananispinde
Opskrifter Livsstil Shop

Bananispinde med dadelkaramel

Bananispinde med dadelkaramel – Opskrift på nemme veganske ispinde med bananer og dadelkaramel. Disse ispinde er virkelig nemme at lave og kræver ikke særlig mange ingredienser. Ispindene består af friske bananer, som skæres i to, og der stikke en ispind ind i de halve bananer. Derudover smøres der en lækker dadelkaramel på bananerne, som dyppes i mørk chokolade og pyntes med hakkede mandler. Disse ispinde er en super nem og lækker snack og et godt alternativ til almindelige flødeispinde.

Jeg har pyntet bananerne med hakkede mandler, men de kan også pyntes med frysetørrede bær, hasselnødder, pistacienødder eller kakaonibs. I stedet for dadelkaramellen kan der også bruges peanutbutter. Rigtig god fornøjelse!

Ispinde til 4-8 personer
Forberedelse 15 min. / Tilberedning 1 t. / I alt 1 t. 15 min.
Ingredienser

Dadelkaramel

200 g dadler, juicy dates (dem i papæskerne)

1/2 dl vand, koldt

1/2 tsk salt

1/2 tsk vaniljepulver

1/2 tsk kanel (kan undlades)

Derudover

4 bananer

8 stk. ispinde

250 g mørk chokolade

1 spsk. kokosolie

50 g mandler, hakkede

Fremgangsmåde

Dadelkaramel

Kom alle ingredienserne i en foodprocessor eller minihakker og kør det til det bliver til en cremet og lys masse (det tager ca. 2 minutter). Smag evt. karamellen til med kanel. Kom dadelkaramellen i et glas med låg, der kan lukke tæt, og opbevar det på køl i op til 1 uge, hvis du ikke skal bruge den med det samme.

Skræl bananerne og skær dem over i to, så du i alt har 8 halve bananer. Stik en ispind ind i hvert bananstykke og smør dadelkaramel på. Placer dem på et skærebræt med bagepapir og stil dem i fryseren i 30 minutter.

Smelt chokoladen med kokosolie og kom den smeltede chokolade op i et aflangt glas. Dyp hver bananispind i chokoladen og placer dem igen på skærebrættet med bagepapir. Drys med hakkede mandler. Stil på frys i ca. 30 minutter og server dem. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.