Bagt feta med tomater og pasta - Opskrift på den bedste pastaret med feta
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Bagt feta med tomater og pasta

Bagt feta med tomater og pasta – opskrift på den bedste pastaret med bagt feta og tomater. Denne vegetariske pastaret er så lækker og meget nem at lave. Feta og tomater bages i ovnen sammen med krydderier, løg og hvidløg og vendes herefter sammen med pasta. Jeg så denne ret hos den svenske Influencer Victoria Törnegren, men den oprindelige opskrift er vidst fra denne finske blogger.

Pastaretten er blevet meget populær, og det forstår jeg så godt! Det er blevet en vaskeægte TikTok trend, som nu ses overalt på diverse sociale medier.Det smager virkelig lækkert med de bagte tomater, bagt fetaost og selvfølgelig pastaen. Jeg har lavet retten med chiliflager, men frisk chili kan også bruges. Prøv også med forskellige krydderurter og spinat. Pastaen kan være en hvilken som helst pasta, her har jeg brugt fettuccine pasta med prøv også med spaghetti eller pasta penne. Server retten med en frisk grøn salat til. Prøv også min pastaret med tomatsauce og burrata eller one pot pasta med parmaskinke. Rigtig god fornøjelse!

Bagt feta med tomater og pasta

Opskrift til 4-5 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 20 min.
I alt 30 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Bagt feta med tomater og pasta

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Bland hele små tomater med løg, hvidløg, olivenolie, chiliflager og friskkværnet peber. Hæld det i et fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir. Placer fetaosten i midten af tomaterne.

Bag i ovnen i ca. 15 minutter. Skru ovnen op på 225 C og bag yderligere i 10 minutter til fetaosten har fået farve.

Kog imens pastaen.

Mas fetaost og tomater ud ved hjælp af en gaffel og bland det godt rundt. Tilsæt pastaen og vend det hele rundt. Server straks med frisk basilikum. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

12 kommentarer
  1. Hvis man ikke lige har friske tomater, ville hakkede tomater på dåse så kunne bruges?
    Og MEGA lækker ret, har allerede delt den til flere i familien plus venner

Skriv en kommentar