Vegetarisk bolognese med linser - Den bedste opskrift på vegetarisk bolognese
Opskrifter Livsstil Shop

Vegetarisk bolognese med linser

Vegetarisk bolognese med linser – Opskrift på den bedste vegetariske bolognese med linser. Jeg elsker spaghetti bolognese og denne klassiske Italienske ret er altså virkelig skøn, og det er en ret, som de fleste vidst kan lide. Her har jeg lavet retten i en vegetarisk version og skiftet hakket oksekød ud med belugalinser. Hvis man er vegetar eller blot ønsker at spise mindre kød, så er denne ret genial, da den mætter godt og er fyldt med grønt og proteiner.

Herhjemme får vi pasta med kødsauce ca. 2-3 gange på en måned, fordi det er en nem ret og forholdsvis billig ret, der kan strække sig over et par dage. Det er en rigtig familievenlig hverdagsret og alt dette gælder også denne ret med linser. Retten er også fryseegnet og kan nemt tøs op og varmes i en gryde og serveres på de travle dage.

Min opskrift på vegetarisk spaghetti bolognese med linser er virkelig lækker, hvis jeg selv skal sige det. Saucen er dejlig fyldig og intens. Hvis tiden er til det vil jeg anbefale, at man lader saucen stå at simre ved svag varme i 1-2 timer, på den måde opnås det allerbedste resultat. Server gerne retten med en grøn salat eller brød til, men retten kan altså også bare spises, som den er. Hvordan laver du spaghetti bolognese? Rigtig god fornøjelse!

Vegetarisk bolognese med linser

til 4-6 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning 30 min. / I alt 1 t. 30 min.
Ingredienser

Vegetarisk bolognese med linser

Smør eller olivenolie til stegning

2 store løg, fintnittet

2 fed hvidløg, presset

1 håndfuld frisk timian

1 håndfuld frisk oregano

3-4 gulerødder, fintrevet

1 squash, fintrevet

3 stængler bladselleri, finthakket

2 dåser hakkede tomater

140 g tomatpuré

2 grøntsagsbouillon terninger

1 dl piskefløde

1 tsk. balsamico

Et skvæt hvidvin (kan undlades)

Salt og peber

200 g belugaliner, skyllede

Derudover

Spaghetti

Parmesan

Fremgangsmåde

Vegetarisk bolognese med linser

Svits løg, hvidløg og krydderurter i fedtstof i en sauterpande. Tilsæt gulerødder, squash, selleri, hakkede tomater, tomatpuré, bouillon terninger, piskefløde, balsamico og hvidvin. Rør godt rundt og ladet det stå at simre under låg ved middelvarme. Lad saucen simre under låg i 30 minutter. Herefter tilsættes linserne til saucen og saucen simrer videre i 30 minutter indtil linserne er møre. Hvis tiden er knap kan saucen smages endeligt til her og så serveres. Ellers lad saucen simre under lag ved svag varme i gerne 1 time.

Smag herefter til med salt og peber og evt. lidt sukker eller mere balsamico. Server den vegetarisk bolognese med kogt spaghetti og friskrevet parmesan. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven