Amerikanske pandekager med surdej - Tykke pandekager med surdej
Opskrifter Livsstil Shop

Amerikanske pandekager med surdej

Amerikanske pandekager med surdej – Opskrift på tykke, luftige amerikanske pandekager med surdej. Disse små tykke pandekager er så lækre og virkelig smagfulde. Surdej er ikke kun fantastisk i brød, det smager også vidunderligt i søde sager som her, hvor jeg har tilsat surdej i pandekagedej. Når jeg bager med min surdej, nænner jeg næsten ikke at smide den resterende surdej ud, efter fodring. Derfor er det perfekt at bage disse lækre pandekager og på den måde undgå at smide surdejsrester ud. Prøv også min opskrift på tynde surdejspandekager lige her.

De tykke og luftige pandekager har jeg serveret med en hindbærcreme, som kun består af hindbær, creme fraiche og vanilje. En skøn topping til de lækre pandekager. I stedet for creme fraiche kan der bruges skyr eller græsk yoghurt. Prøv også min opskrift på klassiske amerikanske pandekager lige her.

Hvad kan jeg servere til pandekagerne?

Pandekagerne smager vidunderligt bare som de er, men der er så mange lækre ting, der kan serveres til pandekagerne. Diverse syltetøj, kompot, nutella og friske bær er også lækkert. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Pandekager til 4 personer
Forberedelse 15 min. / Tilberedning 1 t. / I alt 1 t.
Ingredienser

Amerikanske pandekager med surdej (ca. 15 stk.)

2 æg, delt i hvider og blommer

1 dl mælk

1 dl kærnemælk

85 g surdej

30 g sukker

1/2 tsk. natron

1/2 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljesukker

1/2 tsk. salt

120 g hvedemel

35 g smør, smeltet og afkølet

Hindbærcreme

10 hindbær

1 tsk. vaniljesukker

100 g creme fraiche

Fremgangsmåde

Amerikanske pandekager med surdej

Kom æggeblommer, mælk, kærnemælk, surdej og sukker i en skål og blend det. Rør natron, bagepulver, vaniljesukker, salt og mel sammen og tilsæt til blenderen og blend til en sammenhængende, tyk og klumpfri dej. Tilsæt tilsidst smeltet smør og lad dejen stå ved stuetemperatur i 30 min.

Lige inden pandekagerne skal steges piskes æggehviderne helt stive og vendes forsigtigt i dejen. Steg pandekagerne i en smule smør på en pande.

Hindbærcreme

Mos hindbærrene sammen med vaniljesukker med en gaffel. Tilsæt creme fraiche og rør det godt rundt.

Server pandekagerne med hindbærcreme. Velbekomme!

 

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.