Amerikanske pandekager med surdej – Opskrift på tykke, luftige amerikanske pandekager med surdej. Disse små tykke pandekager er så lækre og virkelig smagfulde. Surdej er ikke kun fantastisk i brød, det smager også vidunderligt i søde sager som her, hvor jeg har tilsat surdej i pandekagedej. Når jeg bager med min surdej, nænner jeg næsten ikke at smide den resterende surdej ud, efter fodring. Derfor er det perfekt at bage disse lækre pandekager og på den måde undgå at smide surdejsrester ud. Prøv også min opskrift på tynde surdejspandekager lige her.
De tykke og luftige pandekager har jeg serveret med en hindbærcreme, som kun består af hindbær, creme fraiche og vanilje. En skøn topping til de lækre pandekager. I stedet for creme fraiche kan der bruges skyr eller græsk yoghurt. Prøv også min opskrift på klassiske amerikanske pandekager lige her.
Hvad kan jeg servere til pandekagerne?
Pandekagerne smager vidunderligt bare som de er, men der er så mange lækre ting, der kan serveres til pandekagerne. Diverse syltetøj, kompot, nutella og friske bær er også lækkert. Rigtig god fornøjelse!
Amerikanske pandekager med surdej
Ingredienser
Amerikanske pandekager med surdej (ca. 15 stk.)Fremgangsmåde
Amerikanske pandekager med surdej
Kom æggeblommer, mælk, kærnemælk, surdej og sukker i en skål og blend det. Rør natron, bagepulver, vaniljesukker, salt og mel sammen og tilsæt til blenderen og blend til en sammenhængende, tyk og klumpfri dej. Tilsæt tilsidst smeltet smør og lad dejen stå ved stuetemperatur i 30 min.
Lige inden pandekagerne skal steges piskes æggehviderne helt stive og vendes forsigtigt i dejen. Steg pandekagerne i en smule smør på en pande.
Hindbærcreme
Mos hindbærrene sammen med vaniljesukker med en gaffel. Tilsæt creme fraiche og rør det godt rundt.
Server pandekagerne med hindbærcreme. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar