3 x madvafler med lækkert fyld - Frederikke Wærens

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

3 x madvafler med lækkert fyld

Vafler er altid godt! Både de søde og de salte. Her er der 3 forskellige slags madvafler med lækkert fyld. Brug dem som tilbehør til suppe, en lille snack eller som en frokostret. Her kommer opskriften:

3 x madvafler med lækkert fyld

Ingredienser

Pizzavafler 4-5 stk.: Dej:
Fyld til pizzavafler:
Timianvafler med svampe 4-5 stk.: Dej:
Svampefyld til timianvafler :
Spinatvafler med porcheret æg og avocado 4 stk.: Dej:
Fyld til spinatvafler: Porcheret æg - 1 æg til hver vaffel

Fremgangsmåde

Sådan gør du:

Til de 3 slags vafler:

Kom alle ingredienserne til dejen i en skål og brug en stavblender til spinatvaflerne og en håndmixer til de to andre, og pisk indtil dejen får en ensartet masse. Lad dejen stå og hvile i 30 minutter, imens vaffeljernet varmer op. Smør vaffeljernet med lidt smør og bag vaflerne i ca. 4 min.

Pizzavafler:

Pynt pizzavaflerne fint med skiver af parmaskine og mozzarella, samt små tomater og frisk basilikum.

Svampefyld til timianvafler :

Skyl svampene og skær dem ud. Rist svampene på en pande med olivenolie ved høj varme. Når de har fået lidt farve tilsættes fløde. Smag til med citronsaft, salt og peber. Lad det stå at simre lidt og fordel derefter det cremede svampefyld på timianvaflerne og pynt med salatblade, forårsløg og frisk timian.

Porcheret æg til spinatvafler:

Kog ca. 2 L vand op i en lille gryde. Tilsæt ca. 1 dl lager eddike. Når vandet har været oppe at koge, skrues der ned for varmen. Lav ét æg ad gangen: Slå ægget ud i en lille kop, pisk i vandet så der dannes en hvirvel i midten og hæld så ægget deri. Prøv om du kan samle hviden rundt om ægget med en ske. Kog ægget i 5 minutter – vandet må ikke buldre, men kun lige være ved kogepunktet. Tag ægget op med en hulske og læg det på noget køkkenrulle, så vandet kan dryppe af. Fordel skiver af avocado og salatblade på spinatvaflerne, læg det porcherede æg ovenpå og drys med lidt chiliflager.

 

 

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer

Skriv en kommentar