Den du ved nok kage i bradepande - Kage til mange

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL PÅSKEFROKOSTEN HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Den du ved nok kage i bradepande

Den du ved nok kage i bradepande – Opskrift på svampet og saftig den du ved nok kage med kaffe og kokosglasur bagt i bradepande. Den du ved nok kagen er en svampet chokoladekage som toppes med en glasur med kokos og kaffe. Det er en super populær kage, som de fleste nok kender fra deres barndom og skoletid. Selve chokoladekagen bliver så svampet og saftig, da den laves med kærnemælk. Dejen piskes ikke på maskine, den røres bare sammen med en dejskraber.

Jeg har bagt kagen i den bradepande, der passer til ovnen, som er høj/dyb, for at der er plads til fyldet. Der er til ca. 25-30 personer i sådan en bradepande, så der er altså kage til mange mennesker her. Kagen kan sagtens bages dagen inden servering og opbevares på køl eller et køligt sted indtil, at den skal serveres. Opskriften på glasuren giver glasur, som ligger i et dejligt tykt lag, men man kan sagtens lave halv portion af glasuren, hvis man ønsker det.

Jeg har også en opskrift på min helt klassiske version af den du ved nok kagen, som er en familieopskrift.

Sådan nogle bradepandekager til mange mennesker er super populære her på min blog, så jeg har efterhånden lavet mange opskrifter på forskellige kager til mange mennesker. Prøv f.eks. min opskrift på stor jordbærkage, påskekage i bradepande, stor gulerodskage eller stor brownie med chokoladeskum. Rigtig god fornøjelse!

Den du ved nok kage i bradepande

Opskrift til 25-30 personer
Forberedelse 25 min.
Tilberedning 25 min.
I alt 1 t.

Ingredienser

Kagedej
Glasur

Fremgangsmåde

Kagedej

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Smelt smørret og lad det afkøle.

Bland sukker, kakao, hvedemel, natron, vaniljesukker og salt i en skål. I en anden skål tilsættes kærnemælk og æg. Rør æggene ud i kærnemælken. Hæld de våde ingredienser op i skålen med de tørre ingredienser. Vend det hele godt sammen med en dejskraber til en klumpfri dej.

Kom dejen i en bradepande til ovnen (min er ca. 37×45), gerne den dybe, beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20-25 min. Den må gerne være let blød, når den kommer ud af ovnen. Lad kagen afkøle.

Glasur

Smelt smørret i en stor gryde. Tilsæt kaffen. Bland kakao, kokos og flormelis i en skål og hæld det i gryden. Rør det hele sammen til en ensartet glasur og tag gryden af varmen.

Prik huller med en gaffel eller et grill-spyd i kagen og hæld glasuren udover. Smør det ud på hele kagen. Opbevar kagen på køl til glasuren er størknet. Skær den herefter ud i passende stykker. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer
    1. Det er til en stor kage, så ja, der skal meget flormelis og smør til. Du kan sagtens lave halv portion af glasuren, hvis det er 🙂

Skriv en kommentar