Islagkage med cookie stykker – Opskrift på nem og lækker islagkage med valnøddebund med vaniljeparfait vendt med knuste cookie stykker. Denne islagkage er så nem og virkelig skøn. Kagen består af en bund af marengs, hvor der vendes hakkede valnødder i. Bunden bages og så kommes der en lækker og cremet vaniljeparfait på med knuste stykker cookies. Når islagkagen er frosset, så dryppes der lidt smeltet mørk chokolade udover.
Jeg bruger min meget populære opskrift på chocolate chunk cookies, men man kan også sagtens købe cookies og knuse dem i mindre stykker. Der er valnødder i bunden, men de kan sagtens skiftes ud med andre nødder.
Islagkage er sådan en nem og god dessert at servere for gæster, da den kan laves i god tid og blot skal stå i fryseren og så er den nærmest klar til servering med det samme. Denne islagkage er glutenfri, da bunden kun består af æggehvider, sukker, nødder og kartoffelmel.
Prøv også min opskrift på valnøddeislagkage med kaffe. Rigtig god fornøjelse!
Islagkage med cookie stykker
Ingredienser
ValnøddebundFremgangsmåde
Valnøddebund
Tænd ovnen på 165 C varmluft.
Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt adgangen, imens der fortsat piskes. Pisk indtil du har en sej marengs. Kom valnødder i en minihakker og hak dem groft. Vend nødderne sammen med kartoffelmel og vend det forsigtigt i marengsen, uden at slå for meget luft ud af den. Kom marengsen i en springform på 23 cm beklædt med bagepapir i bunden og smurt med smør. Bag valnøddebunden i ca. 35-40 min. Lad den afkøle.
Vaniljeparfait med cookie stykker
Pisk æggeblommer, flormelis og vanilje sammen til en tyk æggesnaps. Det tager ca. 5-6 min. Pisk fløden til en let skum i en anden skål. Vend flødeskummet i æggesnapsen forsigtigt, så du ikke slår luften ud. Knus cookies i mindre stykker og vend dem forsigtigt i ismassen.
Beklæd indersiden af springformen med kageplast og hæld parfaiten udover den afkølede nøddebund. Drys med ekstra cookies ovenpå og stil kagen i fryseren i 4-6 timer til parfaiten er helt frossen.
Fjern springform, kageplast og bagepapir og placer kagen på et fad. Dryp den smeltede mørke chokolade udover kagen. Nyd kagen med det samme eller stil den i fryseren igen. Tag kagen op af fryseren 15 min. før den skal serveres. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar