Rødbedetatar – Opskrift på lækker vegetarisk tatar med saltbagte rødbeder, æble, peberrodsmayo og hasselnødder. De fleste forbinder nok tatar med råt kød, men man kan faktisk sagtens laves sådan en tatar i en vegetarisk version. Rødbederne bages med skræl på i ovnen, pakket ind i stanniol med salt og frisk timian. Herefter kan skrællen fjernes og rødbederne kan skæres i små tern. Jeg har her vendt rødbede-tern med æble, kapers, syltede agurker, citronsaft, olivenolie, grov sennep, salt og peber. Rødbedetataren serveres med peberrodsmayo, hakkede ristede hasselnødder og frisk estragon.
Du kan servere tataren, som jeg har gjort her, hvor den bare er helt plain. Det er i hvert fald min favorit måde, at servere den på, men tataren kan også serveres på smørstegt rugbrød og med en rå æggeblomme til. Der kan også serveres helt sprøde chips til enten af kartofler eller af jordskokker. Tataren kan portionsanrettes eller den kan anrettes på et stort fad, som folk kan tage fra ved bordet.
Selve rødbedetataren kan sagtens laves dagen inden. Så skal den blot anrettes lige inden servering.
Prøv også min opskrift på puttanesca, som også er en god forret. Rigtig god fornøjelse!
Rødbedetatar
Ingredienser
Saltbagte rødbederFremgangsmåde
Saltbagte rødbeder
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Skrub skallen på rødbederne. Læg et stykke stanniol i et ildfast fad og hæld salt på. Placer rødbederne tæt og på salten. Kom timian på og luk stanniolen omkring rødbederne. Bag rødbederne i 2 timer.
Åben stanniolen og lad rødbederne afkøle. Fjern herefter skrællen og skær rødbederne i små tern.
Rødbedetatar
Kom rødbedetern i en skål med æbletern, citronsaft, olivenolie, grov sennep, syltede agurker og kapers. Vend det godt sammen og smag til med salt og peber. Opbevar på køl indtil servering.
Peberrodsmayo
Rør mayo sammen med peberrod. Smag til om du synes der skal mere i, afhængig af, hvor stærk du kan lide det. Opbevar på køl indtil servering.
Anret rødbedetatar på et fad og lav små “dutter” af peberrodsmayo. Drys med hasselnødder og pynt med frisk estragon. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar