Fyldte kartofler med cheddar – Opskrift på lækre bagte maste kartofler i muffinsforme med fyld af creme fraiche, løg, bacon og cheddar ost. Disse kartoffelmuffins er så lækre og nemme at lave. De består af kogte kartofler som mases ud i metlamuffinsforme, så de danner en skål. Kartoflerne bages og fyldes med lækkert fyld, som så bages igen. Disse kartofler er perfekte at servere som side dish til en middag f.eks. sammen med denne møre langtidsstegte culottesteg med hvidløg og urter.
Jeg har fyldt kartoflerne med creme fraiche, løg, bacon og cheddar ost. De kan også sagtens fyldes med andet fyld. kartoflerne kan laves dagen inden og så lunes lige inden servering. De kan også fryses ned. Jeg har brugt en metalmuffinsform, men de er endnu bedre med en silikoneform, så man sikrer at kartoflerne ikke sidder fast i formen. Rigtig god fornøjelse!
Fyldte kartofler med cheddar
Ingredienser
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Kog kartoflerne møre i saltet vand.
Steg bacon sprødt på en pande. Svits løgene panden til de bliver klare.
Kom olie i hullerne i en metalmuffinsform. Læg en kartoffel i hvert hul og mas dem ned med bunden af et glas eller f.eks. et lille decilitermål, så det danner en skål. Bag kartoflerne i 15 min.
Fyld herefter kartoflerne med creme fraiche, løg, bacon og cheddar ost. Bag i yderligere 15 min. Tag de bagte fyldte kartofler op af formen og pynt dem med fintsnittede forårsløg. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Thank you for the recipe
Tak for opskriften
Thank you for sharing this recipe!