Panna cotta med æble – Opskrift på panna cotta med vanilje, æblemos og nøddekrokant. Disse desserter med panna cotta og æble er super nemme at lave og så lækre. Panna cotta er sådan en nem og dejlig dessert. Denne dessert er lidt inspireret af den klassiske gammeldags æblekage, som jo er en fantastisk og lækker dessert.
Du kan tilberede desserten dagen inden servering. Panna cotta er endnu en dessert, som nemt kan transporteres, hvis det er dig, der skal medbringe desserten til f.eks. nytårsaften, julefrokosten eller dessertbuffeten. Du kan bruge portionsglas, som disse, eller du kan bruge f.eks. syltetøjsglas, drikkeglas eller kaffekopper – det gør ikke noget, hvis de ikke er helt ens. Prøv også denne panna cotta med blåbærcoulis eller panna cotta med citron og karamel. Rigtig god fornøjelse!
Panna cotta med æble
Ingredienser
Panna cottaFremgangsmåde
Panna cotta
Læg husblas i blød i koldt vand.
Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud og mas dem sammen med sukkeret. Kom vaniljesukker og vaniljestang i en lille gryde sammen med piskefløden. Varm blandingen op til lige under kogepunktet under omrøring. Vrid husblassen for vand og smelt den i den varme flødeblanding.
Hæld panna cottaen over i en skål. Rør i panna cottaen undervejs til massen begynder at tykne (den skal dog stadig være lidt flydende). Fordel massen i ca. 6 portionsglas og stil dem på køl i min. 4 timer. Gem vaniljestang til æblemosen.
Æblemos
Laves når panna cotta har stået på køl i 4 timer.
Læg husblas i blød i koldt vand.
Ordn æblerne og kom dem i en lille gryde med vaniljestangen fra panna cottaen og lidt vand i bunden. Kog æblerne møre, ca. 10 min.
Tilsæt sukker og smag evt. æblemosen til med lidt mere sukker – den skal være syrlig. Fjern vaniljestangen. Blend æblemosen med en stavblender. Klem husblassen fri for vand, og tilsæt den til den varme æblemos.
Rør grundigt, og lad nu æblemosen køle af inden den fordeles over den kolde panna cotta. Stil på køl i min. 3-4 timer inden servering.
Nøddekrokant
Kan laves et par dage i forvejen.
Rist nødderne på en pande til de får farve og skallerne på hasselnødderne begynder at slippe. Hæld nødderne over på et viskestykke og gnid skallen af hasselnødderne.
Smelt sukkeret på en tør pande ved middelvarme til sukkeret bliver til en gylden karamel. Det tager lidt tid. Hæld herefter nødderne på panden og bland dem rundt sammen med karamellen.
Hæld det hele over på et stykke bagepapir og lad massen køle af. Bræk herefter massen ud i nogle stykker og hak det groft med en kniv. Opbevar nøddekrokanten i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
Ved servering toppes desserterne med hakket nøddekrokant. Velbekomme.
Skriv endelig en kommentar
Virkelig lækker Panna cotta, jeg tilføjet 2 teske kanel til flødeblandingen. Spillet rigtig godt sammen med æblerne