Sprøde bagte kartofler med fyld – Opskrift på sprøde udhulede bagte kartofler med kartoffelfyld, flødeost og bacon. Disse lækre kartofler laves ved at bage bagekartofler i ovnen, hvorefter de skæres over og udhules. Skrællen bages igen, imens kartoffelfyldet blandes med hvidløgsflødeost, persille, salt og peber. De sprøde kartoffel-skræller fyldes med kartoffelfyldet og pyntes med bacon og persille. Det er en super lækker side dish til kød, kylling og friske sprøde salater. Disse kartofler minder lidt om tryllekartofler, det er bare en lidt anderledes fremgangsmåde.
Fyldet kan varieres på mange forskellige måder. Tilsæt f.eks. finthakkede soltørrede tomater eller oliven eller revet ost. Rigtig god fornøjelse!
Sprøde bagte kartofler med fyld
Ingredienser
Sprøde bagte kartofler med fyld (16 stk.)Fremgangsmåde
Sprøde bagte kartofler med fyld
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Skyl bagekartoflerne godt. Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag dem 1 time.
Lad dem afkøle lidt og skær dem over. Skrab fyldet ud og kom fyldet i en skål.
Skru ovnen op på 225 C varmluft.
Pensl de tomme kartoffelskræller med olivenolie og drys med salt. Bag dem i 20 min. eller indtil de er gyldne og sprøde. Lad dem afkøle.
Kartoffelfyld
Bland kartoffel-indmaden med flødeost, salt, peber og persille. Pisk det evt. med en elpisker, hvis du ønsker en helt fin kartoffelmos. Kom fyldet i en sprøjtepose og fyld kartoflerne med fyldet. Pynt med bacon og persille. Server straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Kan de spises kolde, feks. på picnic?
Ja, det kan de sagtens, altså de er bare ikke så sprøde, men de smager stadig skønt 🙂
Uhm…de skal da vist prøves
Lige et spørgsmål. Har du prøvet at gøre det hele klar dagen før.