Mini jordbærkager - Mini jordbærkager med creme og marcipan

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Mini jordbærkager

Mini jordbærkager – Opskrift på mini jordbærkager med marcipan, kagecreme, chokolade og friske jordbær. Disse små jordbærkager er så lækre og super enkle. Kagerne består af en svampet marcipankagebund, mørk chokolade, vaniljeprikket og luftig kagecreme og friske jordbær. Afhængig af sæsonen, så kan jordbærkagerne også pyntes med ribs, som jeg har gjort her.

Både kagebunden og kagecremen kan laves på forhånd, så er det nemt at pynte kagerne inden servering. Prøv også min opskrift på den bedste jordbærtærte eller min opskrift på glutenfri jordbærkage. Rigtig god fornøjelse!

Mini jordbærkager

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 2 t.
I alt 2 t. 30 min.

Ingredienser

Marcipankage
Kagecreme
Chokoladelag
Derudover

Fremgangsmåde

Marcipankage

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Pisk smør og sukker sammen. Tilsæt revet marcipan. Pisk ét æg i adgangen og tilsæt creme fraiche. Bland mel og bagepulver og sigt det i dejen.

Beklæd en form på 30 x 40 cm med bagepapir. Bag kagen i ca. 20-25 min. Den må gerne være lidt blød. Stil kagen på køl.

Kagecreme

Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter.

Pisk æg og sukker helt lyst og luftigt. Tilsæt melet og pisk igen. Kog mælken op med vaniljestangen; rør i mælken hele tiden, så den ikke brænder på. Tilsæt mælken til æggeblandingen, imens du pisker, og hæld æggeblandingen tilbage i gryden. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og kom dem i cremen.

Varm cremen op under piskning, til den netop koger. Klem husblas fri for vand og smelt husblassen i den varme creme.

Hæld cremen op i en skål og lad den afkøle.

Stavblend den afkølede creme og tilsæt fløden lidt adgangen og blend til cremen bliver helt blød og glat. Kom cremen i en sprøjtepose og læg på køl.

Ved servering

Udstik kagebunden til ca. 20 små runde kager med en rund udstikker på ca. 7 cm i diameter. Smelt chokoladen og smør den på hver kagebund. Stil dem på køl til chokoladen er størknet.

Sprøjt kagecremen på kagerne og pynt med jordbær. Server straks eller stil dem på køl indtil servering. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

6 kommentarer

Skriv en kommentar