Glutenfri jordbærkage – opskrift på den lækreste glutenfri jordbærkage. Jeg elsker jordbærkager og jordbærtærter og denne version med glutenfri kagebund, med mandelmel og marcipan, mørk chokolade, mascarponecreme og friske jordbær, er virkelig lækker. I er vilde med min jordbærtærte opskrift, og jeg bliver næsten hver dag tagget i stories og opslag på Instagram, hvor I deler jeres flotte resultat af jordbærtærten. Derfor tænker jeg, at I sikkert også vil kunne lide denne kage i en glutenfri version. I stedet for den klassiske vaniljecreme, så har jeg lavet en lækker blød og luftig mascarponecreme med vanilje, som smager skønt til de friske jordbær. Selve kagebunden er fra min meget populære citronmåne, dog har jeg her lavet den uden citron. Kagen kan sagtens forberede dagen i forvejen, så er det nemt og hurtigt at servere kagen for gæster. Rigtig god fornøjelse!
Glutenfri jordbærkage
Ingredienser
Glutenfri jordbærkageFremgangsmåde
Glutenfri jordbærkage
Tænd ovnen på 185 C varmluft.
Pisk smør, sukker, marcipan og vaniljesukker sammen. Tilsæt et æg adgangen imens der fortsat piskes. Bland mandelmel, kartoffelmel og bagepulver sammen i en skål og pisk det i dejen. Beklæd en springform på ca. 25 cm i diameter med bagepapir og fordel dejen i springformen. Bag kagen i ovnen i ca. 45-50 minutter. Lad den køle af.
Chokoladelag
Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad og rør det godt sammen til en ensartet masse. Hæld chokoladen på den kolde kagebund og stil kagen på køl.
Mascarponecreme
Pisk mascarpone, vaniljesukker og flormelis sammen og tilsæt fløden imens der piskes. Pisk indtil det bliver luftigt.
Fordel mascarponecremen på chokoladelaget og pynt med friske jordbær og drys med hakkede pistaciekerner. Server kagen straks eller opbevar den på køl indtil servering. Velbekomme!

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar
Hvordan ville du opbevare bunden, hvis man laver den dagen før?
Er det en film rundt om springformen også i køleskabet? 🙂
Hej Frederikke. Hvis jeg skal lave en dobbelt portion af denne skønne kage – kan jeg så lave en bradepande i stedet så det bliver en stor firkantet jordbær kage?
Ja, det kan du sagtens 🙂
Kan man bruge andre bær eller frugter? Især hvis det er uden for jordbærsæsonen?
Ja, du kan sagtens bruge andre bær og frugter 🙂
Hej Frederikke
Hvor længe kan den stå færdig på køl? Bliver den smattet, hvis man pynter kagen om morgenen for at servere den om eftermiddagen? Eller anbefaler du at vente med at samle kagen lige før den skal spises?
Man kan sagtens pynte kagen om morgenen og så servere den om eftermiddagen 🙂