Opskrift på rørt tatar af okse serveret med fritter og aioli. Tatar er en lækker ret, som består af råt okseinderlår, som røres med forskellige lækkerier, for at give god smag til kødet. Jeg har rørt tataren af æggeblommer, cornichoner, kapers, estragon, skalotteløg, tabasco, sennep og evt. et lille skvæt rom.
Den bedste rørt tatar opskrift
Mange kommer også revet peberrod i, det smager også rigtig lækkert. Jeg har serveret tataren på frisk rucola, og formet tataren i en bagering, så ser det flot og delikat ud. Man kan også bare forme tataren, som en hakkebøf. Ovenpå den lækre tatar er der små dutter med hjemmelavet aioli, som også kan være denne bearnaise mayo f.eks. Til tataren har jeg serveret hjemmelavede pommes frites.
Rørt tatar er en rigtig klassiker og er især en ret jeg nyder at bestille, når jeg er på restaurant. På Bistro Royal og Ravage i København laver de en god tatar, og det samme gør de hos Klassik 65 og Casablanca i Århus.
Rørt tatar
Ingredienser
Rørt tatarFremgangsmåde
Rørt tatar
Rør okseinderlår sammen med de øvrige ingredienser til en ensartet masse. Smag til, så den bliver lige som du vil have den.
Ved servering
Kom rucola på 4 tallerkner. Placer en kagering, smurt med olivenolie, eller en anden rund form på rucolaen. Fyld op med tatar og pres det lidt ned. Fjern forsigtigt den runde form og gentag dette med de andre tallerkner.
Kom en smule aioli i en sprøjtepose og klip et lille hul. Lav små dutter på tataren og kom resten af aiolien i en skål. Pynt evt. med ekstra hakkede løg og cornichoner. Server straks med varme pommes frites til. Velbekomme!
Hvad kan man servere til tatar?
Du kan selvfølgelig servere tataren, som jeg har gjort her. Det er i hvert fald min favorit måde, at servere den på. Tataren kan også serveres på smørstegt rugbrød og med en rå æggeblomme til. Der kan også serveres helt sprøde chips til enten af kartofler eller af jordskokker.
Hvilket kød bruger man til tatar?
Jeg køber okseinderlår, hvor det allerede er hakket, hos en slagter, men man kan også sagtens hakke eller skrabe kødet selv med en skarp kniv eller en kødhakker. Det er bedst med okseinderlår, men det kan også være kalvekød eller en roastbeef. Kødet skal dog altid være helt frisk, når man skal servere det råt. Tatarkød er ofte lavet af den magre del, og det er derfor, at man godt kan spise det råt.
Du skal ikke bare bruge almindelig hakket oksekød, da det ikke er lige så magert som andet oksekød. Du kan være heldig at finde en pakke blandt hakket oksekød, hvor der står “Tatarkød” på pakken. Sådan noget kød kan du også sagtens bruge, da det så er tiltænkt til denne ret.
Skriv endelig en kommentar