Pasta aglio e olio – Opskrift på nem og lækker italiensk pastaret med olie og hvidløg. Denne pastaret må være en af de nemmeste pastaretter. Aglio e olio betyder hvidløg og olie og det er lige præcis, hvad der er i denne ret. Pastaretten består nemlig blot af pasta, som vendes i olivenolie og hvidløg, som er varmet på panden, sammen med frisk persille, chili og parmesan. En super simpel, men velsmagende pastaret.
Jeg har brugt alm. spaghetti, men fuldkornsspaghetti eller f.eks. fettuchine kan også bruges. Hvis du ønsker at tilsætte retten lidt protein, så kan du stege rejer i olien, det smager så lækkert. Server pastaretten med en frisk tomatsalat til, og du har et perfekt aftensmåltid, som selv de mindste kan lide. Prøv også denne cacio e pepe pastaret eller min meget populære opskrift på pasta med tomatsauce og burrata. Rigtig god fornøjelse!
Pasta aglio e olio
Ingredienser
Pasta aglio e olioFremgangsmåde
Pasta aglio e olio
Kog pastaen i rigeligt saltet vand.
Varm imens olien op på en pande og tilsæt hvidløg, chiliflager og frisk chili. Lad det simre i olien ved middelvarme. Det må ikke blive for varmt og brunt, det skal blot lige simre en smule.
Hæld vandet fra pastaen og kom pastaen op på panden og tilsæt frisk persille, parmesan, salt og peber. Rør det godt rundt og server straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar