Orangebidder- Opskrift på lækker kage med appelsin og citron. Kagen er supernem og hurtig at bage, og den er let og luftig med den skønnest orangesmag fra revet skal og saft af appelsin og citron, der tilsættes dejen. Kagen bages ved ret høj varm og i en stor form, så den ikke bliver så høj, og derfor skal den ikke have særligt lang tid i ovnen. Når kagen er bagt og kølet en smule af, vendes den over på et stykke bagepapir drysset med sukker, så den får et fint lag sukkerdrys på toppen. Det er et dejligt alternativ til glasur, der jo tit smøres på sådan en bradepandekage. Når kagen er afkølet, er den klar til at blive skåret i fine firkanter – deraf navnet orange”bidder”.
Nogle gange er det bare virkelig lækkert med en helt enkel kage, intet fancy, bare bagt af helt almindelige ingredienser, man som regel har i sit køkken. Jeg kom til at tænke på denne klassiker af en kage, da jeg forleden fik leveret en kasse med de lækreste, friske citrusfrugter. Det er en gammel opskrift fra min mormor, som har bagt kagen siden min mor var barn, så den er altid blevet serveret i vores familie, typisk til en kop eftermiddagste i weekenden. Hvis du lige som mig elsker smagen af citron og appelsin, kan du finde andre skønne opskrifter her, lige fra den ægte dessertklassiker crêpe suzette, til lækker lagkage med frisk citron-kvarkcreme og den altid skønne svampede citronkage med birkes og flødeost eller en citronmåne. Rigtig god fornøjelse!
Orangebidder
Ingredienser
OrangebidderFremgangsmåde
Orangebidder
Tænd ovnen på 220 C varmluft.
Riv skallen fint af en appelsin og en halv citron, og pres saften fra frugterne. Der skal være ca. 1 dl saft i alt. Smelt smørret og lad det afkøle.
Pisk æg og sukker til det er helt hvidt og skummende. Bland det afkølede smør, og appelsin- og citronskal og -saft i. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen, si det i dejen og vend det grundigt rundt sammen en dejskraber. Beklæd en bradepande på ca. 25 x 35 cm med bagepapir og hæld dejen i formen.
Bag kagen midt i ovnen ved 220 C i ca. 12 min (prøv at prikke i kagen og se at der ikke hænger rå dej ved). Hold øje med at kagen ikke bliver for brun – læg evt. et stykke sølvpapir over kagen i slutningen af bagetiden. Tag kagen ud og lad den afkøle 5-10 min.
Læg et stykke bagepapir på bordet og drys det med sukker. Vend kagen på hovedet over på sukkeret – bare gør det i et hurtigt snuptag, så kan man sagtens. Lad kagen ligge på sukkeret og køle lidt mere af, derefter kan du lægge bradepanden over og vende kagen tilbage i formen igen. (Man kan selvfølgelig også bare strø noget sukker ud over kagen, men det hænger slet ikke lige så godt fast, som hvis man vender den ned på sukkeret, som beskrevet her.) Skær kagen ud i passende stykker og server. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar