6 kanapéer til nytårstalen (del 6) - Opskrifter på kanapéer

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

6 kanapéer til nytårstalen (del 6)

6 kanapéer til nytårstalen (del 6) – Jeg er helt vild med at servere forskellige kanapéer til min familie og venner nytårsaften. Her er 6 kanapéer til nytårstalen, som er perfekte at servere, når dronningen holder sin nytårstale! Jeg elsker disse små fine kanapéer, fingerfood, appetizers eller, hvad du nu kalder dem.

Her har jeg lavet Asparges med bacon og honning, Små butterdejstærter med løg, Store rejer med citronmayo, Marinerede mozzarellakugler, Melon med mortadella og Spicy mini kødboller. Der kan også serveres lidt nødder, chips, dip og måske nogle grøntsagsstave til.

De fleste af kanapeerne kan forberedes dagen inden. Du kan nemlig sagtens:

  • Vikle bacon om asparges og stille dem på køl og bage lige inden servering. Du kan også bage dem dagen inden, og så lune dem i ovnen inden servering.
  • Lave de karamelliserede løg dagen inden og opbevare på køl.
  • Lave citronmayo.
  • Marinere mozzarellakuglerne. De har godt af at stå på køl og trække smag.
  • Lave både kødbollerne og tomatsaucen dagen inden. Det kan enten lunes inden servering eller også serveres koldt.

Du kan her klikke dig direkte ind på kanapéer, som jeg har lavet de andre år:

Der har jeg også lavet nogle virkelig lækre små retter, som du kan servere til hyggen. Det gode ved dem er, at du ikke behøver at vælge alle 6 retter fra ét indlæg. Du kan mikse lige præcis de retter, som du har lyst til at lave, og som du synes lyder lækkert. Det kan jo være, at der skal være nogle vegetariske indimellem, eller at der er nogen, der ikke kan lide fisk osv. Rigtig god fornøjelse!

6 kanapéer til nytårstalen (del 6)

Opskrift til 8-10 personer

Ingredienser

Asparges med bacon og honning
Små butterdejstærter med løg
Store rejer med citronmayo
Marinerede mozzarellakugler
Melon med mortadella
Spicy mini kødboller

Fremgangsmåde

Asparges med bacon og honning

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Knæk enden af hver asparges. Saml to stk. asparges og sno et stykker bacon rundt om. Beklæd en bageplade med bagepapir og læg asparges med bacon på. Bag dem i ca. 20-22 min.

Dryp honning udover.

Små butterdejstærter med løg

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Smelt smør på en pande, tilsæt løg og lad dem stege ved lav varme. Tilsæt sukker og salt og lad løg karamellisere under låg. Det tager ca. 20 min. Rør i løgene undervejs.

Skær butterdejen i 24 firkanter. Smør en muffinsform med lidt olie og kom butterdejen i hullerne. Kom de karamelliserede løg på og drys med revet gouda. Bag de små tærter i ca. 15-18 min. Pynt med frisk timian ved servering.

Store rejer med citronmayo

Rør mayonnaise med citronskal, citronsaft og hvidløg. Smag til med salt og peber.

Smelt smør på en varm pande. Tilsæt rejerne, lad væden fordampe og steg rejerne ved høj varme til de har taget lidt farve. Kom citronsaft og salt/peber på. Server rejerne med citronmayo.

Marinerede mozzarellakugler

Kom mozzarellakuglerne i en bøtte og tilsæt de andre ingredienser. Kom låg på og ryst bøtten lidt. Stil bøtten på kø indtil servering.

Server mozzarellakuglerne med tandstikker og flute.

Melon med mortadella

Skær melonen over på langs, skrab kernerne ud og skær hver del ud i 4 både. Skær skrællen af og skær bådene i mindre firkanter.

Spicy mini kødboller

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Rør hakket kød og salt sammen. Rør æg og hvedemel i. Tilsæt hvidløg. frisk chili, chiliflager, feta, persille og peber. Rør godt sammen.

Form farsen til ca. 20 stk. mini kødboller. Placer kødbollerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 15 min.

Kom hakkede tomater, balsamico, olivenolie og sukker i en gryde. Lad saucen simre i 20 min. Smag til med salt og peber.

Server tomatsaucen på et fad eller en bred skål og placer kødbollerne på saucen. Pynt med rosmarin og stik tandstikker i kødbollerne.

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar