Hyldeblomstdrik

Iskold hyldeblomstdrik med citronskiver og isterninger, søde danske jordbær, vandmelonsalat, solbrune fødder og gåture langs stranden – DET er sommer! Her kommer min version af hyldeblomstdrik, som skal laves lige nu, hvis du skal nå det i år. Opskriften er vores gamle familieopskrift og den bliver brugt hver eneste sommer. Vi bruger en blanding af alm. hvidt sukker og brun farin, så drikken får en let gylden farve når den bliver fortyndet. Brug danskvand eller vand eller lav en sommerdrink med mousserende hvidvin. Den ufortyndede hyldeblomstdrik kan holde sig på flaske helt til næste sommer, men det behøver du ikke at tænke over, da den helt sikkert er drukket længe inden da!

Ingredienser

Opskrift til ca. 3,5 L koncentreret hyldeblomstdrik:

Hyldeblomstdrik:

40 skærme hyldeblomster

2 L kogende vand

1 kg sukker

1 kg brun farin

50 g citronsyre

Saft og skal fra 2 økologiske citroner

2 tsk. flydende Atamon

Fremgangsmåde

Hyldeblomstdrik:

Lav en lage af sukker, brun farin og kogende vand i en stor skål. Rør rundt i lagen indtil sukkeret er opløst. Tilsæt citronsyre, skal og saft fra citronerne og flydende Atamon. Kom hyldeblomstskærmene i den varme lage. Dæk skålen godt til med husholdningsfilm og sæt det på køl i 4-5 dage.

Når lagen har trukket i de 4-5 dage, skal du si saften fra. Det gør man nemmest med et saft-stativ med en tøjpose, men det kan også sagtens lade sig gøre at bruge et helt rent viskestykke/klæde (kog det i rent vand i en gryde inden brug). Det vigtigste er, at du får siet alle de små urenheder væk, sådan at saften bliver klar. Hæld herefter saften på helt rene og skoldede flasker. Opbevar hyldeblomstdrikken køligt, den kan holde sig helt til næste sommer, men det behøver du ikke at tænke over, da den helt sikkert er drukket længe inden da! Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.