Viennese småkager - Opskrift på sprøde Viennese swirl småkager

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Viennese småkager

Viennese småkager – Opskrift på sprøde Viennese swirl småkager dyppet i mørk chokolade og drysset med mandler. Nemme småkager perfekt at servere i julen.

Viennese småkager

De lækreste og fineste småkager, som er super nemme at lave. Dejen består kun af smør, flormelis, vaniljesukker og hvedemel. Dejen kommes i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjtes ud på en bageplade med bagepapir. Formen er lidt ligesom et S eller et E, men man kan helt selv bestemme, hvilken form de sprøjtes ud i. De kan også bare sprøjtes ud i stænger. Jeg har dyppet de afkølede småkager i mørk chokolade og drysset med hakkede mandler. De kan også drysses med andre slags nødder.

Opbevar småkagerne i en kagedåse et tørt og køligt sted i op til 1 uge. Rigtig god fornøjelse!

Viennese småkager

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 15 min.
I alt 45 min.

Ingredienser

Viennese småkager (ca. 15-18 stk.)
Derudover

Fremgangsmåde

Viennese småkager

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Pisk smør, flormelis og vaniljesukker lyst og luftigt i ca. 5 min. Tilsæt hvedemel lidt adgangen. Pisk sammen til en ensartet og samlet dej.

Kom dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl. Beklæd to bageplader med bagepapir. Sprøjt 10 småkager ud på hver plade. De skal have form som et slags S. Bag småkagerne i ca. 12-15 min. eller indtil de er gyldne. Lad dem afkøle på en rist.

Smelt chokoladen over vandbad og dyp småkagerne i chokolade og drys med hakkede mandler. Lad chokoladen størkne på køl. Opbevar småkagerne i en kagedåse et tørt og køligt sted i op til 1 uge. Velbekomme!

Bedøm

 

 

 

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

1 kommentar

Skriv en kommentar