Viennese småkager – Opskrift på sprøde Viennese swirl småkager dyppet i mørk chokolade og drysset med mandler. Nemme småkager perfekt at servere i julen.
Viennese småkager
De lækreste og fineste småkager, som er super nemme at lave. Dejen består kun af smør, flormelis, vaniljesukker og hvedemel. Dejen kommes i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjtes ud på en bageplade med bagepapir. Formen er lidt ligesom et S eller et E, men man kan helt selv bestemme, hvilken form de sprøjtes ud i. De kan også bare sprøjtes ud i stænger. Jeg har dyppet de afkølede småkager i mørk chokolade og drysset med hakkede mandler. De kan også drysses med andre slags nødder.
Opbevar småkagerne i en kagedåse et tørt og køligt sted i op til 1 uge. Rigtig god fornøjelse!
Viennese småkager
Ingredienser
Viennese småkager (ca. 15-18 stk.)Fremgangsmåde
Viennese småkager
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Pisk smør, flormelis og vaniljesukker lyst og luftigt i ca. 5 min. Tilsæt hvedemel lidt adgangen. Pisk sammen til en ensartet og samlet dej.
Kom dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl. Beklæd to bageplader med bagepapir. Sprøjt 10 småkager ud på hver plade. De skal have form som et slags S. Bag småkagerne i ca. 12-15 min. eller indtil de er gyldne. Lad dem afkøle på en rist.
Smelt chokoladen over vandbad og dyp småkagerne i chokolade og drys med hakkede mandler. Lad chokoladen størkne på køl. Opbevar småkagerne i en kagedåse et tørt og køligt sted i op til 1 uge. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Jeg kom med vilje 60 gr mindre mel i, og alligevel kunne jeg overhovedet ikke sprøjte dem ud.