Viennese småkager - Opskrift på sprøde Viennese swirl småkager
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Viennese småkager

Viennese småkager – Opskrift på sprøde Viennese swirl småkager dyppet i mørk chokolade og drysset med mandler. Nemme småkager perfekt at servere i julen.

Viennese småkager

De lækreste og fineste småkager, som er super nemme at lave. Dejen består kun af smør, flormelis, vaniljesukker og hvedemel. Dejen kommes i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjtes ud på en bageplade med bagepapir. Formen er lidt ligesom et S eller et E, men man kan helt selv bestemme, hvilken form de sprøjtes ud i. De kan også bare sprøjtes ud i stænger. Jeg har dyppet de afkølede småkager i mørk chokolade og drysset med hakkede mandler. De kan også drysses med andre slags nødder.

Opbevar småkagerne i en kagedåse et tørt og køligt sted i op til 1 uge. Rigtig god fornøjelse!

Viennese småkager

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 15 min.
I alt 45 min.

Ingredienser

Viennese småkager (ca. 15-18 stk.)
Derudover

Fremgangsmåde

Viennese småkager

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Pisk smør, flormelis og vaniljesukker lyst og luftigt i ca. 5 min. Tilsæt hvedemel lidt adgangen. Pisk sammen til en ensartet og samlet dej.

Kom dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl. Beklæd to bageplader med bagepapir. Sprøjt 10 småkager ud på hver plade. De skal have form som et slags S. Bag småkagerne i ca. 12-15 min. eller indtil de er gyldne. Lad dem afkøle på en rist.

Smelt chokoladen over vandbad og dyp småkagerne i chokolade og drys med hakkede mandler. Lad chokoladen størkne på køl. Opbevar småkagerne i en kagedåse et tørt og køligt sted i op til 1 uge. Velbekomme!

Bedøm

 

 

 

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

1 kommentar

Skriv en kommentar