Viennese småkager - Opskrift på sprøde Viennese swirl småkager
Opskrifter Livsstil Shop

Viennese småkager

Viennese småkager – Opskrift på sprøde Viennese swirl småkager dyppet i mørk chokolade og drysset med mandler. Nemme småkager perfekt at servere i julen.

Småkager til 4-6 personer
Forberedelse 15 min. / Tilberedning 15 min. / I alt 45 min.
Ingredienser

Viennese småkager (ca. 15-18 stk.)

230 g smør, blødt

65 g flormelis

2 tsk. vaniljesukker

300 g hvedemel

Derudover

150 g mørk chokolade

50 g hakkede mandler

Fremgangsmåde

Viennese småkager

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Pisk smør, flormelis og vaniljesukker lyst og luftigt i ca. 5 min. Tilsæt hvedemel lidt adgangen. Pisk sammen til en ensartet og samlet dej.

Kom dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl. Beklæd to bageplader med bagepapir. Sprøjt 10 småkager ud på hver plade. De skal have form som et slags S. Bag småkagerne i ca. 12-15 min. eller indtil de er gyldne. Lad dem afkøle på en rist.

Smelt chokoladen over vandbad og dyp småkagerne i chokolade og drys med hakkede mandler. Lad chokoladen størkne på køl. Opbevar småkagerne i en kagedåse et tørt og køligt sted i op til 1 uge. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Viennese småkager

De lækreste og fineste småkager, som er super nemme at lave. Dejen består kun af smør, flormelis, vaniljesukker og hvedemel. Dejen kommes i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjtes ud på en bageplade med bagepapir. Formen er lidt ligesom et S eller et E, men man kan helt selv bestemme, hvilken form de sprøjtes ud i. De kan også bare sprøjtes ud i stænger. Jeg har dyppet de afkølede småkager i mørk chokolade og drysset med hakkede mandler. De kan også drysses med andre slags nødder.

Opbevar småkagerne i en kagedåse et tørt og køligt sted i op til 1 uge. Rigtig god fornøjelse!

 

 

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

 

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.