Verdens nemmeste koldhævede boller - Nemmeste og bedste opskrift
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Verdens nemmeste koldhævede boller

Verdens nemmeste koldhævede boller – opskrift på de nemmeste koldhævede boller lavet uden brug af røremaskine. Disse lækre koldhævede boller må være verdens nemmeste boller at lave. Dejen består kun af 4 ingredienser: gær, vand, hvedemel og salt.

Nemmeste og bedste opskrift på morgenboller

Alle ingredienserne er nogle, som du formentlig allerede har derhjemme i køkkenet. Ingredienserne røres blot sammen i en skål, gerne med en ske, og sættes på køl natten over. Du kan med andre ord lave de her koldhævede boller uden røremaskine, og det gør det ekstra nemt.

Næste dag tændes ovnen, bollerne bages og vupti, så er der friskbagte boller på ingen tid. Selve dejen minder meget om disse, virkelig populære, sprøde og luftige boller.

Der er kun 15 g gær i dejen, da bollerne koldhæves, men bollerne kan også hæve mindre, ved at tilsætte 25 g gær og lade dejen hæve 3 timer på køl. Jeg kalder den netop den nemmeste og bedste opskrift på morgenboller, da dejen bliver lavet om aftenen, og så er det hurtigt om morgenen, hvor de skal bages.

Verdens nemmeste koldhævede boller

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning +12 t.
I alt + 12 t.

Ingredienser

Verdens nemmeste koldhævede boller ( ca. 14-16 boller)

Fremgangsmåde

Verdens nemmeste koldhævede boller

Rør gæren ud i vandet i en skål. Tilsæt melet lidt ad gangen imens der røres rundt med en ske. Tilsæt salt og resten af melet. Dejen skal være klistret, men sammenhængende. Den må endelig ikke blive for tør. Kom et stykke husholdningsfilm over dejen og stil dejen på køl natten over.

Næste dag tændes ovnen på 250 C varmluft.

Drys mel på bordet og hæld den kolde dej ud på melet. Drys lidt mel ovenpå dejen og skær dejen ud i 14-16 stykker (uden at røre for meget ved dejen). Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag bollerne i ca. 16-18 minutter indtil de er har taget lidt farve og er blevet sprøde. Lad bollerne afkøle på en rist og nyd dem herefter. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Nem opskrift på morgenboller

Bollerne er perfekte at servere til morgenmaden eller brunchbordet, da dejen bare passer sig selv på køl natten over, så det kræver ikke det store arbejde at bage disse boller.

De koldhævede boller kan også sagtens bruges til sandwich. Dejen er meget luftig og giver massere af luthuller i bollerne, og dejen er derfor perfekt at forme til lækre flutes.

Prøv også at tilsætte forskellige frø og kerner i dejen. Du kan også dyppe den færdighævede dej i en blanding af frø og kerner. Rigtig god fornøjelse med en nem opskrift på morgenboller!

Koldhævede boller

Når en dej bliver koldhævet, betyder det, at dejen hæver i køleskabet natten over. Ved at hæve i køleskabet sker hævelsen meget langsomt, og dejen har mulighed for at udvikle ekstra smag.

De her koldhævede boller er fuld af god smag. Og så smager de faktisk bedre end de tørre rundstykker, du kan købe hos bageren. Det gode ved at lave koldhævede boller er, at så har du lavet det store arbejde om aftenen ved at lave dejen. Så skal du om morgenen blot bage bollerne – derfor er det en nem opskrift på morgenboller.

Det er faktisk samme teknik som mange italienske pizzariaer bruger. De koldhæver også deres pizzadeje i op til 72 timer, for at dejen udvikler den helt rigtige smag.

Skriv endelig en kommentar

39 kommentarer
  1. Hej
    Har lige fået disse super dejlige boller hos min datter, hun brugte dem som burgerboller og de var helt fantastiske. Hun har lige sendt mig opskriften, for dem må jeg også prøve at lave.

  2. De her boller et ubetinget de nemmeste og lækreste jeg længe har lavet. Jeg bruger dog altid manitobamel og bager dem på bagestål med damp.

    1. Vibeke – jeg kan se at du plejer at bruge manitobamel. Ved du om man kan bruge fuldkornsmanitoba? Og udskifter du al hvedemelet, eller blot noget af det? Jeg har desværre ikke ovn med damp, men mon ikke det går lligevel…

  3. Hvornår vil du fryse bollerne? Inden de skal i ovnen eller efter de er bagt? Hvis inden ovnen, hvordan skal de så håndteres når de skal bruges igen?

    1. Dejligt at høre! Du kan bare tilsættes f.eks. 50 g blandede kerner eller kun en slags, sammen med de øvrige ingredienser 🙂

  4. Jeg bager tit disse boller til madpakkeboller til mine børn. Super god grundopskrift som jeg tit varierer fx med noget groft mel mv. sidst har jeg kommer en masse hakket spinat i, mega lækkert og bollerne holdte sig saftige i længe.
    Super god opskrift

  5. Elsker den her opskrift! Ser du noget problem i at lave dobbelt portion? Kommer den mon til at opføre sig anderledes så?

  6. Hej Frederikke,
    Kan det passe at der ikke skal hverken sukker, honning eller andet sødemiddel i?
    Mvh Lone

  7. Jeg har forsøgt at bage disse boller et par gange. Men det bliver meget flade hver gang selvom jeg følger opskriften. Har du er bud på hvorfor det gør det?

  8. Har bagt disse i flere år og min familie elsker dem. Jeg kan anbefale at erstatte ca 200-300 g mel med havregryn og inden dejen kommer på køl drysser jeg solsikkekerner, hørfrø og græskarkerner hen over toppen. De blive super lækre. Tak for mange skønne opskrifter.

    1. Ja, dejen kan bruges til flute. Prøv at del dejen i 2-3 aflange stykker og bag dem på en bageplade ved samme temp. og i samme antal minutter 🙂

Skriv en kommentar