Vegansk avocado mayonnaise - Vegansk mayonnaise på 5 minutter
Opskrifter Livsstil Shop

Vegansk avocado mayonnaise

Vegansk avocado mayonnaise – Opskrift på vegansk mayonnaise med avocado, kikærtevand og hvidløg. Vegansk mayonnaise laves uden æg, i stedet bruges der kikærtevand, som fungerer ligesom æggehvider, når det piskes op. Det er virkelig nemt at lave denne mayonnaise, da alle ingredienserne blot kommes i et aflangt glas, gerne til stavblenderen, og så blendes det hele sammen til en cremet og tyk masse. Mayonnaisen består af kikærtevand, avocado, citronsaft, salt, peber, dijonsennep og smagsneutralolie. Olien skal helst være smagsneutral, da mayoen ellers får en bismag. Brug gerne solsikkeolie eller vindruekerneolie og ikke olivenolie.

Vegansk mayonnaise med aquafaba

I det veganske køkken bruges der rigtig meget kikærtevand, som fungerer ligesom æggehvider, når det piskes op. Dette hedder aquafaba. Aquafaba kan også bruges til veganske kager f.eks. pavlova eller andre kager, hvor der normalt bruges æggehvider.

Den veganske mayonnaise kan smages til med andre ting, f.eks. chili, for at lave en chilimayo eller estragon, for at lave en bearnaisemayo. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Dressing til 4 personer
Forberedelse 5 min. / Tilberedning 5 min. / I alt 10 min.
Ingredienser

Vegansk avocado mayonnaise

1 dl kikærtevand

2 dl smagsneutral olie f.eks. vindruekerneolie eller solsikkeolie

1 tsk. dijonsennep

1 spsk. citronsaft

1 avocado, skåret i store tern

Et lille fed hvidløg

1 lille tsk. salt

Peber

 

Fremgangsmåde

Vegansk avocado mayonnaise

Kom alle ingredienserne i et aflangt stavblenderglas og blend med stavblenderen ved at løfte den op og ned. Blend indtil massen bliver tyk og cremet. Smag mayoen til. Server straks eller opbevar på køl i en lufttæt beholder. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.