Indlægget er lavet i samarbejde med DanSukker
Twistede dobbeltkarameller – Opskrift på snoede karameller af 2 slags karamel. Disse snoede eller twistede karameller, består af et lag af vaniljekaramel med havsalt og et lag af chokoladekaramel. Karamelmassen skæres ud til aflange karameller, som snoes. De to varianter smager helt vidunderligt sammen. Karamelmassen får en virkelig lækker og sej konsistens. Jeg har brugt økologisk danskproduceret sukker, lys sirup og mørk sirup fra DanSukker til karamellerne. Den lyse sirup bruges til det lyse vaniljekaramel-lag med havsalt og den mørke sirup bruges til chokoladekaramel-laget.
Det er ikke svært at koge karameller, men det tager lidt tid at koge massen ind, til gengælde er det alt ventetiden værd. Det tager ca. ½ time for massen at blive til en tyk og gylden karamel, men måske tager det kortere eller længere tid hos dig – det er meget forskelligt. Karamellen skal i hvert fald have en temperatur på 124-125 C, før den er kogt færdig. Når karamelmassen er klar, kan du lave karameltesten: Dryp en smule karamelmasse i et glas med koldt vand – karamellen skal samle sig, og man skal kunne rulle den til en kugle. Kan du ikke det, skal massen koge lidt længere. Pas på at du ikke brænder dig på den varme karamelmasse, og lad ikke børn kaste sig ud i projektet alene.
Karamellerne pakkes ind i mellemlægspapir, bagepapir kan også bruges, så de ikke klistrer sammen. Samtidig kan de nemt foræres væk, pakket fint ind i cellofan eller et syltetøjsglas. Jeg elsker at lave julegodter og spiselige gaver med min familie, for det får os alle i julestemning. Jeg lover dig, at disse karameller også vil bringe julehumøret frem hos dig og dem, som er de heldige modtagere af de hjemmelavede godter. Rigtig god fornøjelse!
Twistede dobbeltkarameller
Ingredienser
Saltkaramel-lag (ca. 40 stk.)Fremgangsmåde
Saltkaramel-lag
Kom alle ingredienserne i en tykbundet gryde. Kog op ved middelvarme under omrøring. Kog karamellen til den når 124-125 C. Den skal boble og tykne. Lav evt. karameltesten (se teksten ovenover).
Beklæd en form på ca. 20×25 cm med bagepapir og hæld karamellen i formen. Lad karamellen afkøle ved stuetemperatur i ca. 1 time, inden du hælder chokoladekaramelmassen på.
Chokoladekaramel-lag
Kom alle ingredienserne op i en tykbundet gryde. Kog op ved middelvarme under omrøring. Kog karamellen til den når 124-125 C. Den skal boble og tykne. Lav evt. karameltesten.
Lad karamelmassen afkøle i ca. 30 min, så den ikke er for varm og smelter det første lag karamel. Hæld karamellen ovenpå saltkaramel-laget i formen og fordel laget med en paletkniv. Lad karamellen afkøle helt ved stuetemperatur.
Herefter skæres karamellen ud til aflange karameller, som kan snoes. Du kan naturligvis også bare skære karameller ud i lige den facon, der passer dig. Pak karamellerne ind i bagepapir eller mellemlægspapir. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Hej! Skal karamellerne opbevares på køl? 🙂
Ja, de kan opbevares på køl, men også ved stuetemperatur, dog holder de længere tid på køl 🙂
Hvad er “karameltesten”? 😅
Det står i teksten inden selve opskriften 🙂
Skal de pakkes ind i madpapir eller kan de blot opbevares i en beholder i køleskabet?
Jeg pakker dem ind i madpapir 🙂 Ellers smelter de sammen
Jeg laver disse i dag og de er virkelig lækre og nemme at lave 😍 men jeg synes dog at chokoladen er alt for kraftig, den alm flødekaramel forsvinder fuldstændig desværre, tror jeg nøjes med 3 spsk i næste potion for de skal helt klart laves igen 😍
Kan man bruge rørsukker hvis man er løbet tør for Alm. Sukker?
Ja, det kan man sagtens 🙂
Hej Frederikke. Jeg kan ikke helt gennemskue hvad der er sket med mine karameller. Min chokoladekaramel er blevet nærmest lidt tør og kan ikke rigtig binde sig til den lyse karamel. Det er som om at den er lidt pulveriseret. Kan det skyldes for lidt væske, eller måske at den ikke har kogt nok. Kan du hjælpe?😇
Mmmh, det kunne godt lyde som om, at den er kogt for længe eller at der er for meget kakaopulver i, så den derfor er lidt pulveriseret. Prøvede du karameltesten? Jeg kan ikke lige komme på, hvad det ellers kunne være 🙂
Hej
Først vil jeg lige sige at nu har jeg prøvet lidt forskellige opskrifter og disse er bare lettest og lækrest!!! Nu er mit spørgsmål så, hvordan får jeg lavet disse bare med lakridssmag?