Tærte med grønlangkål – Opskrift på madtærte med en rest grønlangkål og karamelliserede løg. Denne tærte er super lækker og nem at lave. Tærten er med en købt tærtebund, som forbages inden der kommes karamelliserede løg på og fyld af en rest grønlangkål, som piskes sammen med æg, creme fraiche, piskefløde, salt og peber. Tærten bages med revet ost på toppen. Jeg har brugt revet mozzarella, men der kan også bruges revet cheddar, gouda, gruyere eller feta.
Denne madtærte er perfekt at lave med rester af grønlangkål fra julemaden. Der kan også tilsættes kartofler eller rester af kød i tærten. Tærten kan også sagtens fryses ned. Spis f.eks. tærten sammen med denne spidskålssalat med dild og æble. Rigtig god fornøjelse!
Tærte med grønlangkål
Ingredienser
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Smelt smør på en pande og tilsæt løg og lad dem stege ved lav varme. Tilsæt honning og salt og lad dem karamellisere under låg. Det tager ca. 20 min. Rør i løgene undervejs.
Kom tærtebunden i en tærteform og forbag den i ca. 8 min. Kom de karamelliserede løg på tærtebunden.
Pisk grønlangkål, æg, creme fraiche, piskefløde, salt og peber sammen. Kom blandingen over løgene og bag tærten i ca. 25 min. Når der er gået 10 min. af bagetiden, så drysses tærten med revet ost. Bag tærten videre.
Når tærten er bagt skal den helst stå i 10 min. inden der skæres i den. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar