Svenske chokoladeboller (havregrynskulger) med karamel. Svenske chokoladeboller er faktisk det samme som havregrynskugler, de er bare lavet med helt fintmalede havregryn. I Sverige spiser man chokoladeboller/havregrynskugler hele året rundt og ikke kun til jul, hvor vi i Danmark spiser havregrynskugler. Jeg har lavet disse svenske chokoladeboller før, dog med nutella i midten og rullet i hakkede hasselnødder. Traditionelt bliver chokoladebollerne trillet i hvidt perlesukker. De er meget hurtige og nemme at lave, og de kan holde sig på køl i ca. 1 uge. Rigtig god fornøjelse!
Svenske chokoladeboller (havregrynskulger) med karamel
Ingredienser
Svenske chokoladeboller (havregrynskulger) med karamel
Lav denne portion havregrynskugler
Ca. 16-18 bløde flødekarameller
Kokosmel til at trille kuglerne i
Fremgangsmåde
Svenske chokoladeboller (havregrynskulger) med karamel
Lav havregrynskugledejen og form dejen rundt om flødekaramellerne og tril dem til kugler. Tril havregrynskuglerne i kokosmel og stil dem herefter på køl indtil servering. Velbekomme!