Sundere træstammer - Opskrift på sundere træstammer med sorte bønner
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Sundere træstammer

Sundere træstammer – Opskrift på de bedste sundere træstammer med romkuglemasse af sorte bønner. Disse træstammer er et sundere alternativ til de klassiske træstammer, man køber hos bageren. De er er lavet med en romkuglemasse, som er lavet på bl.a. sorte bønner. Massen er sødet med dadler og indeholder også kakao, peanutbutter, kokosmel, rom og smeltet mørk chokolade. I stedet for sorte bønner, så kan romkuglemassen også laves med kidney bønner. Fælles er dog, at massen ikke smager af bønner, men sammen med marcipanen smager det derimod, som de ægte træstammer.

Marcipan

Hvis du vil lave træstammerne uden sukker, så kan der bruges sukkerfri marcipan fra f.eks. Easis. Marcipanen rulles ud i mandelmel, som enten kan købes eller laves selv, ved at blende mandler helt fint. Ellers kan almindelig marcipan også bruges.

Sundere træstammer

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 1 t.

Ingredienser

Sundere træstammer

Fremgangsmåde

Sundere træstammer

Lav romkuglemassen fra denne opskrift.

Del marcipanen i to portioner, og rul hver ud til et aflangt stykke på ca. 10 x 30 cm, imellem to stykker bagepapir eller ved hjælp af flormelis eller mandelmel.

Del romkugledejen i 2 portioner, og rul hver til en lang rulle på ca. 30 cm. Læg romkugle-rullen midt på en af marcipan-strimlerne, og luk marcipanen rundt om. Gentag med den anden rulle.

Skær hver rulle ud i ca. 5-6 stykker. Smelt chokoladen og dyp enderne af hvert stykke i chokolade. Stil de på køl indtil servering. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar