Stor gulerodskage - Gulerodskage til mange

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL NYTÅRSAFTEN LIGE HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Stor gulerodskage

Stor gulerodskage – Opskrift på stor svampet gulerodskage med cream cheese frosting bagt i bradepande. Gulerodskage er en af de mest klassiske kager og sammen med cream cheese frostingen er det altså en genial kage. Jeg har sprøjtet cream cheese frostingen ud på kagen med en stjernetyl og pyntet med valnødder, som jeg har vendt i guldstøv. Denne gulerodskage er genial at bage, hvis man skal servere kage for mange mennesker f.eks. til et studentergilde, bryllup, fødselsdag eller til en sommerfest.

Jeg har bagt kagen i den bradepande, der passer til ovnen, som er høj/dyb, for at der er plads til fyldet. Der er til ca. 25-30 personer i sådan en bradepande, så der er altså kage til mange mennesker her. Kagen kan sagtens bages dagen inden servering og opbevares på køl eller et køligt sted indtil, at den skal serveres. Prøv også min opskrift på stor brownie med chokoladeskum og stor jordbærkage med vaniljecreme. Rigtig god fornøjelse!

Stor gulerodskage

Opskrift til 25-30 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 30 min.
I alt 2 t.

Ingredienser

Gulerodskage
Cream cheese frosting
Desuden

Fremgangsmåde

Gulerodskage

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Pisk smør, sukker og brun farin godt sammen. Tilsæt et æg adgangen, imens der piskes. Bland mel, kanel, bagepulver og vaniljepulver sammen i en skål og rør det i dejen. Tilsæt gulerødder rosiner i dejen og pisk godt. Kom dejen i en bradepande til ovnen (min er ca. 37×45), gerne den dybe, beklædt med bagepapir.

Bag kagen i ca. 35 min. Lad kagen afkøle helt.

Cream cheese frosting

Pisk det bløde smør lyst og luftigt i en skål og pisk flødeosten i en anden skål. Kom flødeosten ned til smørret sammen med flormelis og vaniljesukker. Pisk sammen til en cremet frosting. Kom frostingen i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt frostingen på kagen.

Kom valnødder og guldstøv i en frysepose og ryst det godt sammen. Pynt med guld valnødder på frostingen. Opbevar kagen på køl indtil servering. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

3 kommentarer

Skriv en kommentar