Sprøde ris med laks – Opskrift på sprøde stegte risfirkanter med spicy lakseblanding med avocado, mango og agurk. Disse små sprøde ris med laks er så lækre og nemme at lave. De består af sushiris som blandes med riseddike, salt og sukker, for at de bliver klistrede og får den rette konsistens. Risene presses ned i en form og kommes i fryseren. Herefter skæres de ud til små firkanter, som steges sprøde i olie på panden.
Risfirkanterne serveres med en blanding med stegt laks i tern, mayo, sriracha, soya, avocado, agurk, mango, forårsløg, chili og sesamfrø. Disse risfirkanter perfekte til små appetizers eller som foret. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen.
Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Sprøde ris med avocado
Ingredienser
Sprøde ris med laks
200 g sushiris, kogte og kolde
2 spsk. hvedemel
Olie til stegning
Lakseblanding
250 g laksestykker, skåret i små tern
6 spsk. mayo
2 spsk. sriracha
1 spsk. soya
1 avocado, skåret i tern
1 lille stykke agurk, skåret i tern
Sesamfrø
Derudover
1/2 mango, skåret i tern
Forårsløg, fintsnittet
Sesamfrø
Evt. frisk chili, finthakket
Fremgangsmåde
Sprøde ris med laks
Kog risene som angivet på pakken. Lad risene afkøle.
Beklæd en lille brødform med husholdningsfilm. Pres risene ned i formen og stil den i fryseren i ca. 30 min.
Befri herefter ris-stykket fra husholdningsfilm, drys med mel på hver side af ris-stykket og skær ud til ca. 12 firkanter.
Varm en pande op med olie på. Steg risfirkanterne i et par minutter på hver side, så risene tager farve og bliver sprøde. Lad dem herefter dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Lakseblanding
Steg laksen i små tern på panden i et par minutter. Lad laksen afkøle.
Rør mayo sammen med sriracha og soya. Tilsæt avocado, agurk og sesamfrø. Tilsæt laksen og rør det hele sammen.
Pynt de sprøde risfirkanter med lakseblandingen og drys med mango, sesamfrø, forårsløg og evt. frisk chili. Velbekomme!