Sprøde kartofler (twistede kartofler) – Opskrift på de sprødeste kartofler bagt i ovnen med hvidløgssmør. Disse sprøde kartoffelskiver, som er skåret på kryds og tværs, er virkelige populære på TikTok. Jeg forstår udmærket, at de er så populære, for hold da op, hvor smager de godt. Kartoffelskiverne er penslet med hvidløgssmør med persille og krydderier, hvorefter de bages i ovnen og bliver helt sprøde.
Hvis du skærer skiverne lidt tykkere, så kan du stikke et grillspyd, der har ligget i vand, igennem, når kartoffelskiven er skåret. Så er der lækre kartoffelspyd, som også nemt kan laves på grillen i en foliebakke.
Jeg har serveret de sprøde kartofler med chilimayo, men prøv også med denne bearnaisemayo. Rigtig god fornøjelse!
Et lille tip: Hvis du vil lave dem med et spyd, så kan det være en god ide at bage kartoflerne i ca. 5-10 minutter først, for så er det meget nemmere at stikke spyddet igennem kartoflerne.
.
Sprøde kartofler (twistede kartofler)
Ingredienser
Sprøde kartofler (twistede kartofler)Fremgangsmåde
Vask kartoflerne godt og lad dem beholde skrællen på. Skær hver kartoffel ud i 4-5 skiver på den aflange led.
Placer hver kartoffelskive imellem to grillspyd og snit dem lodret (uden at skære igennem kartoflen), og vend kartoffelskiven om og snit den på tværs. Læg de snittede kartoffelskiver i vand i 30 minutter.
Tænd ovnen på 220 C varmluft.
Hvidløgssmør
Bland alle ingredienserne sammen i en skål.
Tør kartoflerne grundigt og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med hvidløgssmør og bag dem i ovnen i ca.40 minutter eller indtil kartoflerne er sprøde og gyldne. Server straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar