Sprøde grovboller med kerner - Opskrift på de bedste grovboller med kerner
Opskrifter Livsstil Shop

Sprøde grovboller med kerner

Disse sprøde grovboller med kerner er lavet med udgangspunkt i min meget populære opskrift på sprøde og luftige boller. Jeg har tilsat lidt andre meltyper, som Tipo 00, fuldkornshvedemel og sigtet speltmel. Derudover har jeg også tilsat græskarkerner og solsikkekerner til dejen. Det er virkelig de bedste grovboller jeg har bagt! Hvis du vil prøve nogle af mine andre opskrifter på lækre boller, så prøv f.eks. grove chokoladeboller, bløde teboller, bløde kærnemælksboller, sprøde chokoladeboller eller gulerodsbrud med solsikkekerner. Rigtig god fornøjelse!

Sprøde grovboller med kerner

Boller til 5 personer
Forberedelse 1 t. 30 min. / Tilberedning 15 min. / I alt 1 t. 45 min.
Ingredienser

Sprøde grovboller med kerner (ca. 10 stk.)

50 g gær

5 dl lunkent vand

65 g havregryn

2 spsk surmælksprodukt. f.eks. yoghurt eller skyr

200 g fuldkornshvedemel

200 g Tipo 00 hvedemel

100 g sigtet speltmel

2 tsk salt

2 spsk honning

80 g blandede kerner (f.eks. græskarkerner og solsikkekerner)

 

Fremgangsmåde

Sprøde grovboller med kerner

Opløs gæren i det lunkne vand i en røreskål til køkkenmaskinen. Tilsæt havregryn og surmælksprodukt og rør det rundt. Bland melet sammen og kom det op i skålen sammen med salt og honning. Rør dejen sammen med en ske til en klistret dej Dejen skal ikke æltes på dette trin, det skal ligne havregrød. Lad dejen hvile i 15 minutter. Kør dejen på højeste hastighed med den flade krog (K’et) i ca. 10 minutter indtil dejen er blank og ensartet. Tilsæt halvdelen af kernerne og skift den flade krog ud med maskinens dejkrog og kør dejen igen indtil den slipper bunden og “kravler op ad krogen”. Dejen skal være helt blank, smidig, våd og elastisk (den ligner ikke en klassisk bolledej). Hæld dejen i en skål eller beholder smurt med olivenolie. Dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke og lad dejen hæve i 1 time ved stuetemperatur.

Ca. 30 minutter før dejen har hævet færdigt tændes ovnen på 250 C varmluft med en bageplade indeni. Hæld dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord. Del dejen i lige store stykker med en kniv eller en spatel (uden at arbejde for meget med dejen) og placer bollerne på et stykke bagepair, som trækkes over på den varme bageplade. Drys de resterende kerner på bollerne.

Bag bollerne i midten af ovnen i ca. 15-18 minutter. De skal være sprøde og lyde hule, når du banker på dem. Lad bollerne køle af på en rist og server dem. Velbekomme!

Bedøm denne ret

6 Comments
  1. Hej Frederikke,
    Hvornår skal den sidste halvdel af kernerne tilsættes? Det synes jeg ikke der står i opskriften?

  2. Hej Frederikke.
    Kan jeg tilføje gulerod til denne opskrift? I så fald, skal jeg så fjerne noget væske?

    1. Ja, det kan du sagtens, jeg tror ikke du behøver at fjerne noget væske, men måske du skal tilsætte lidt ekstra havregryn i dejen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven