Sprød kartoffelsalat – Opskrift på den lækreste kartoffelsalat med sprøde knuste kartofler, bacon, bladselleri og dild. Denne kartoffelsalat er super lækker og dejlig at servere som tilbehør til aftensmaden. Denne kartoffelsalat består af sprøde, bagte og knuste kartofler med hvidløgsolie, som vendes i en dressing med creme fraiche, mayonnaise, sennep, citron, agurk, bladselleri, rødløg, forårsløg, dild, purløg og bacon. Kartoffelsalaten her er gået viralt på de sociale medier og det forstår jeg godt, fordi den smager virkelig godt. Der er mange forskellige måder at lave denne kartoffelsalat på. Jeg har nemlig set lidt forskellige udgaver af den. I stedet for creme fraiche, så kan der bruges græsk yoghurt. Der kan også tilsættes peberfrugt i små tern og bacon kan sagtens undlades.
Kartoffelsalaten skal helst serveres med det samme, så den stadig er sprød. Ellers kan selve dressingen med grøntsagerne sagtens laves dagen inden servering, og så kan de sprøde kartoffer og bacon tilsættes lige inden. Rigtig god fornøjelse!
Sprød kartoffelsalat
Ingredienser
KartoflerFremgangsmåde
Kartofler
Kog kartoflerne, med skræl, i rigeligt saltet vand i ca. 15-20 min. Hæld vandet fra kartoflerne.
Tænd ovnen på 225 C varmluft.
Læg kartoflerne ud på en bageplade med bagepapir. Pres kartoflerne ned med bagsiden af et glas, så der er helt flade. Bland olivenolie og hvidlæg og pensl det på kartoflerne. Drys med salt og peber. Bag kartoflerne i 30 min. Lad kartoflerne afkøle.
Sprød kartoffelsalat
Rør creme fraiche, mayonnaise, sennep og citron sammen. Smag til med salt og peber. Rør forårsløg, bladselleri, agurk, rødløg, dild og purløg.
Kom kartoflerne og bacon i og vend det sammen. Kom kartoffelsalaten i en skål eller et fad. Server gerne kartoffelsalaten med det samme, så den stadig er sprød. Men den kan også sagtens opbevares på køl indtil servering. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar