Sprød brombær crumble – opskrift på den lækreste crumble med brombær. Denne crumble er så dejlig. Den er sprød og virkelig god. Crumblen består af en blanding af bl.a. havregryn, sirup og mandler, og den bliver så sprød og karamelliseret, når den bliver bagt. Min søde mormor var forbi med en masse brombær, fra hendes have, og jeg bagte derfor denne crumble med flotte brombær, men andre bær kan også bruges. Crumblen kan sagtens laves dagen inden, da den har godt af at stå på køl og sætte sig, men den kan altså også nydes imens den stadig er lun. Server crumblen med f.eks. vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum. Prøv også mine andre crumble opskrifter: kanelsnegle med æbler og crumble, berry cobbler, æblecrumble med hasselnødder og karamel og crumble med rabarber og jordbær. Rigtig god fornøjelse!
Sprød brombær crumble
Ingredienser
Sprød brombær crumble BrombærfyldFremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Brombærfyld
Bland brombær med sukker, vanilje og kartoffelmel. Fordel det i et tærtefad på ca. 28 cm i diameter. Lav crumblen.
Crumble
Bland det smeltede smør med sirup og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør det godt sammen til en ensartet masse.
Fordel crumblen på brombærrene og bag kagen i ca. 40-45 minutter indtil crumblen er sprød og har taget farve. Lad den afkøle og nyd crumblen med f.eks. creme fraiche, is eller flødeskum. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Hej kan jeg forberede tærten i god tid og så bare bage den ?
Ja, det kan du sagtens 🙂