Opskrifter Livsstil

Crumble med rabarber og jordbær

Crumble med rabarber og jordbær – en skøn dessert, som kan varieres med årstidens frugter og bær. Denne crumble er så lækker og er lavet med jordbær og rabarber (fra haven), men kan også laves med hindbær eller blåbær. Crumblen består bl.a. af kokosmel, havregryn og brun farin, hvilket giver en sprød og skøn tekstur. Jeg har serveret kagen med en lækker vaniljeis, men den kan også serveres med creme fraiche eller råcreme. Rigtig god fornøjelse!

Crumble med rabarber og jordbær
Ingredienser

Crumble med rabarber og jordbær (til 4-6 personer):

Rabarber og jordbærfyld:

200 g rabarber, helst friske, men frosne kan også bruges

200 g jordbær, helst friske, men frosne kan også bruges

1 vaniljestang

60 g rørsukker

1 spsk. kartoffelmel

Crumble:

150 g smør, koldt

100 g havregryn

100 g mel

100 g brun farin

40 g rørsukker

45 g kokosmel

Fremgangsmåde

Rabarber og jordbærfyld:

Skær jordbær og rabarber i mindre stykker og bland dem sammen med kornene fra vaniljestangen, rørsukker og kartoffelmel i en skål. Lad det stå at trække, imens du laver crumblen.

Crumble:

Kom alle ingredienserne i en skål og gnid det hele sammen med smørret til en ensartet crumble.

Tænd ovnen 185 C varmluft. Kom rabarber og jordbærfyldet i et fad og fordel crumblen over. Bag cumblen i ca. 30 minutter til den er sprød og gylden. Hvis din crumble ikke rigtig tager farve, så skru ovnen op på 200 C de sidste 10 minutter. Nyd din lune crumble med f.eks. creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis til. Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.