Berry cobbler (crumble af mørdej med bær) - Opskrift på den bedste crumble
Opskrifter Livsstil Shop

Berry cobbler (crumble af mørdej med bær)

Berry cobbler (crumble af mørdej med bær). Denne lækre berry cobbler er med en sprød mørdej/tærtedej og forskellige bær. Det er ligesom en crumble, den er blot lavet med en anden form for dej. Jeg havde en masse bær i overskud, og dem forvandlede jeg til denne virkelig lækre sommerdessert serveret med kugler af god vaniljeis til. Man kan bruge alle slags bær, jeg brugte en blanding af ribs, jordbær, hindbær, blåbær og kirsebær. Jeg elsker crumble, og det smager så dejligt med kold is til den varme crumble, men creme fraiche og flødeskum kan også bruges. Prøv også min cookies crumble eller min æblecrumble med hasselnødder og karamelsauce. Rigtig god fornøjelse!

Berry cobbler (crumble af mørdej med bær)

Dessert, Crumble til 6-8 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning 30 min. / I alt 1 t.
Ingredienser

Berry cobbler (crumble af mørdej med bær)

650 g blandede bær (f.eks. jordbær, blåbær, hindbær, ribs)

100 g rørsukker

3 spsk kartoffelmel

1 tsk vaniljesukker

Mørdej

225 g hvedemel

75 g sukker

125 g smør, koldt

1 tsk bagepulver

1 tsk vaniljesukker

1/2 dl vand, koldt

Derudover

Perlesukker

Creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis

 

Fremgangsmåde

Berry cobbler (crumble af mørdej med bær)

Bland bær med rørsukker, kartoffelmel og vaniljesukker i en skål. Lad det stå at trække i 30 minutter.

Mørdej

Kom hvedemel, sukker, bagepulver, vaniljesukker og smør op i en skål og smuldre smørret i til en grynet masse. Saml dejen med vand indtil dejen er ensartet og sammenhængende.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Hæld bærblandingen op i et tærtefad eller ildfastfad og fordel mørdejen udover. Drys med perlesukker på mørdejen og bag i ovnen i 30 minutter. Serveres lun med vaniljeis, flødeskum eller creme fraiche. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven