Opskrifter Livsstil

Cookie crumble med hindbær og jordbær

Cookie crumble med hindbær og jordbær! En lækker crumble med sprød cookie dej med havregryn, søde og syrlige bær, og så et par kugler vaniljeis – dét er en fantastisk kombination. Jeg har lavet kagen med hindbær og jordbær, men du kan bruge lige de bær du vil f.eks. brombær eller ribs. Eller med rabarber, som jeg har brugt i denne opskrift på crumble med rabarber og jordbær. Rigtig god fornøjelse!

Cookie crumble med hindbær og jordbær
Ingredienser

Cookie crumble med hindbær og jordbær (4-6 personer):

Cookie dej:

140 g smør, blødt

50 g brun farin

100 g sukker

1 æg

170 g hvedemel

50 g havregryn

1 tsk bagepulver

Derudover:

300 g hindbær, frosne

100 g jordbær, frosne

50 g kartoffelmel

100 g rørsukker

 

Fremgangsmåde

Cookie dej:

Tænd ovnen på 185 C varmluft.

Kom alle ingredienserne i en skål og bland det sammen med fingrene til en ensartet masse.

Bland hindbær og jordbær med kartoffelmel og rørsukker. Hæld det herefter op i et ovnfast fad, et tærtefad eller en støbejernspande f.eks. denne fra Le Creuset *reklamelink. Smuldr cookie dough udover og bag crumblen i ca. 35 minutter indtil den er sprød og gylden ovenpå. Server crumblen lun med f.eks. vaniljeis. Velbekomme!

2 Comments
  1. Står og vil gerne lave denne lækre kage, men har ikke kartoffelmel. Kan andet bruges som erstatning, fx almindelig mel? ☺️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.