Spinatboller - Opskrift på de lækreste boller med spinat og havregryn
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Spinatboller

Spinatboller – Opskrift på de lækreste boller med spinat og havregryn. Disse boller er så gode, nemme og lækre. Bollerne er perfekte til sandwich og til at have med på madpakken. Det er super lækkert at tilsætte grøntsager til bagværk. Det giver selvfølgelig en god smag og mere næring, men det bidrager også med en smuk farve, især her, hvor der er spinat i.

Jeg bruger frisk spinat i disse boller, da det ikke afgiver så meget væske, som det frosne spinat gør. Hvis du alligevel bruger frossen spinat, så sørg for, at det er dryppet godt af og er så tørt som muligt.  Bollerne er super gode at fryse ned og de kan også sagtens koldhæves. Hvis du vil koldhæve bollerne, så skal der blot tilsættes halvdelen af gæren. Bollerne er også perfekte at bruge som burgerboller. Rigtig god fornøjelse!

Spinatboller

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 2 t.
Tilberedning 15 min.
I alt + 2 t.

Ingredienser

Spinatboller

Fremgangsmåde

Spinatboller

Kom vand og spinat i en skål. Blend med en stavblender til alt spinaten er finthakket, og der ikke er blade tilbage. Hæld blandingen i en røreskål til en røremaskine. Tilsæt gær og rør det ud i. Tilsæt olivenolie, havregryn og honning. Lad det stå i 10 min. Bland salt, hvedemel og fuldkornshvedemel sammen i en skål og tilsæt det i dejen. Ælt dejen i ca. 10 minutter eller til den slipper skålen. Lad dejen hæve lunt dækket af et fugtigt klæde i ca. 1-2 timer. Dejen skal være hævet til dobbeltstørrelse.

Tænd ovnen på 250 C varmluft med en bageplade eller et bagestål indeni.

Hæld dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord og drys også en smule mel udover dejen. Del dejen i 12-14 lige store stykker med en kniv eller en spatel (uden at arbejde for meget med dejen) og placer bollerne på et stykke bagepair, som trækkes over på den varme bageplade eller bagestål. Pensl bollerne med æg og drys med sesamfrø. Bag bollerne i midten af ovnen i ca. 15-17 minutter. De skal være sprøde og lyde hule, når du banker på dem. Lad bollerne køle af på en rist og nyd dem. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar