Spinatboller - Opskrift på de lækreste boller med spinat og havregryn
Opskrifter Livsstil Shop

Spinatboller

Spinatboller – Opskrift på de lækreste boller med spinat og havregryn. Disse boller er så gode, nemme og lækre. Bollerne er perfekte til sandwich og til at have med på madpakken. Det er super lækkert at tilsætte grøntsager til bagværk. Det giver selvfølgelig en god smag og mere næring, men det bidrager også med en smuk farve, især her, hvor der er spinat i.

Jeg bruger frisk spinat i disse boller, da det ikke afgiver så meget væske, som det frosne spinat gør. Hvis du alligevel bruger frossen spinat, så sørg for, at det er dryppet godt af og er så tørt som muligt.  Bollerne er super gode at fryse ned og de kan også sagtens koldhæves. Hvis du vil koldhæve bollerne, så skal der blot tilsættes halvdelen af gæren. Bollerne er også perfekte at bruge som burgerboller. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Boller til 6-8 personer
Forberedelse 2 t. / Tilberedning 15 min. / I alt + 2 t.
Ingredienser

Spinatboller

5 dl vand, lunkent

75 g spinat

30 g gær

1/2 dl olivenolie

150 g havregryn

3 spsk. flydende honning

12 g salt

500 g hvedemel

200 fuldkorsnhvedemel

1 sammenpisket æg til pensling

Sesamfrø til drys

 

Fremgangsmåde

Spinatboller

Kom vand og spinat i en skål. Blend med en stavblender til alt spinaten er finthakket, og der ikke er blade tilbage. Hæld blandingen i en røreskål til en røremaskine. Tilsæt gær og rør det ud i. Tilsæt olivenolie, havregryn og honning. Lad det stå i 10 min. Bland salt, hvedemel og fuldkornshvedemel sammen i en skål og tilsæt det i dejen. Ælt dejen i ca. 10 minutter eller til den slipper skålen. Lad dejen hæve lunt dækket af et fugtigt klæde i ca. 1-2 timer. Dejen skal være hævet til dobbeltstørrelse.

Tænd ovnen på 250 C varmluft med en bageplade eller et bagestål indeni.

Hæld dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord og drys også en smule mel udover dejen. Del dejen i 12-14 lige store stykker med en kniv eller en spatel (uden at arbejde for meget med dejen) og placer bollerne på et stykke bagepair, som trækkes over på den varme bageplade eller bagestål. Pensl bollerne med æg og drys med sesamfrø. Bag bollerne i midten af ovnen i ca. 15-17 minutter. De skal være sprøde og lyde hule, når du banker på dem. Lad bollerne køle af på en rist og nyd dem. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.