Spaghetti meatballs - Lækker tomatsauce med kødboller
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Spaghetti meatballs

Spaghetti meatballs – Opskrift på den bedste tomatsauce med kødboller og spaghetti. Spaghetti and meatballs eller kødboller i tomatsauce er en vidunderlig god ret i ægte Lady og Vagabonden stil. Denne ret er en skøn klassiker fra det italienske køkken, der mangler nærmest bare en rød og hvid ternet dug, og så er den ellers i hus.

Kødboller i tomatsauce

Kødboller i tomatsauce er en ganske enkel ret, som består af kødboller, tomatsauce og pasta. Jeg har brugt bucatini, som er tykke spaghetti, men man kan selvfølgelig bruge lige de slags pastaer, som man bedst kan lide.

Kødbollerne består bl.a. af hakket oksekød, pankorasp og parmesan. De er så lækre og smagfulde. Normalt steger man kødbollerne på en pande eller i ovnen, men jeg har her kogt dem i selve tomatsaucen, så passer de nemlig sig selv og giver ekstra god smag til saucen.

Tomatsaucen er lavet med en masse cherry tomater og fyldt med god smag. Hvis du har nogle kedelige tomater liggende i køleskabet, så er de perfekte at bruge til denne tomatsauce. Kødboller i tomatsauce er en ret der egner sig super godt til at fryse ned, så er der nem og lækker mad til de travle hverdage. Prøv også denne lidt mere simple ret med kødboller og tomatsauce. Rigtig god fornøjelse!

Spaghetti meatballs

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 45 min.
I alt 1 t.

Ingredienser

Kødboller (25 stk.)
Tomatsauce
Derudover

Fremgangsmåde

Kødboller

Bland vand med pankorasp og lad det stå i 10 min. Rør herefter alle ingredienserne sammen til en ensartet og sammenhængende fars. Form farsen til 25 lige store kødboller. Lav tomatsaucen.

Tomatsauce

Svits løg, hvidløg og chili i olivenolie i en bred gryde, uden at det tager farve. Tilsæt herefter tomaterne og lad dem stege med i et par minutter. Hæld fløde og vand i gryden. Tilsæt tomat puré, brun farin og æblecidereddike og lad tomatsaucen stå at simre. Smag til med salt og peber og evt. mere sukker eller eddike. Kom basilikumblade i saucen og blend saucen til en ensartet og cremet tomatsauce. Læg de formede kødboller i saucen og læg låg på saucen. Lad kødbollerne simre i saucen i ca.15 min. eller indtil de er helt tilberedte.

Kog imens pastaen og tilsæt 1 dl af pastavandet til saucen.

Server spaghetti med kødboller i tomatsauce og riv parmesan udover og pynt med frisk basilikum. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar