Spaghetti carbonara – Opskrift på den bedste cremede italienske klassiker. Spaghetti alla carbonara er en vidunderlig og herlig italiensk pastaret med pasta vendt i en cremet blanding af æg, ost, bacon/panchetta og massere af friskkværnet peber.
Denne spaghetti carbonara er lavet med æg og ikke med fløde, som nogle laver den med. Retten bliver så dejlig cremet med æggeblommerne og osten. Spaghetti carbonara er virkelig let at lave og er en perfekt ret at servere i hverdagene, men også en ganske dejlig ret at servere til gæster. Server gerne retten med en frisk tomatsalat eller en frisk grønsalat.
Jeg bruger frisk pasta, men alle salgs pastaer kan bruges til denne ret. Rigtig god fornøjelse!
Spaghetti carbonara
Ingredienser
Spaghetti carbonaraFremgangsmåde
Spaghetti carbonara
Steg bacon sprødt på en pande og hæld fedtet fra. Lad bacon blive på panden.
Kog pastaen og gem lidt af pastavandet.
Pisk æggeblommerne og de 2 hele æg sammen til det skummer. Tilsæt osten, salt og peber.
Kom en skefuld af det varme pastavand op i æggeblandingen af ca. 4-6 omgange og pisk det godt. Dette gør at æggene ikke bliver til røræg, når de blandes sammen med den varme pasta.
Kom pastaen over på panden med bacon og vend det godt rundt ved lav varme. Hæld æggeblandingen på og vend rundt og smag til med salt og peber, hvis nødvendigt. Lad det stå et par minutter på panden og server straks den varme pastaret. Drys evt. ekstra ost ovenpå. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Virkelig lækker opskrift!
Det er jeg glad for at høre 🙂