Snitter med påskeæg - Opskrift på sprøde snitter/cookies med påskeæg
Opskrifter Livsstil Shop

Snitter med påskeæg

 

Snitter med påskeæg – Opskrift på sprøde og seje snitter/cookies med påskeæg.  At bagesnitter er en super nem måde at bage mange cookies på: Småkagedejen formes simpelthen til 2 aflange stænger på bagepladen, og skæres derefter i passende snitter, når de er bagt. Hvis du synes, at snitterne bliver for store, kan du give stangen et snit på den anden led, sådan at de bliver halveret.

Her har jeg brugt chokolade- og marcipanpåskeæg som fyld, men du kan bruge almindelig hakket chokolade i stedet for. Marcipanæggene passer godt til disse snitter, da der er mandelmel i dejen. Har du ikke har mandelmel (eller mandler) i køkkenet, kan du erstatte den med almindeligt hvedemel.

Snitterne får den velkendte lækre, seje konsistens, som du kender fra almindelige cookies. Stængerne kan godt virke lidt bløde, når de kommer ud af ovnen, men bliver sprøde, når de køler af. Påskesnitterne smager skønt, når de er helt friskbagte. Hvis de skal gemmes til senere, skal de afkøle helt på en bagerist inden de kommes i en kagedåse. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Snitter med påskeæg

Cookies til 6-8 personer
Forberedelse 10 min. / Tilberedning 20 min. / I alt 30 min.
Ingredienser

Påskesnitter, ca. 30 stk.

250 g smør, stuetemperatur

0,5 dl lys sirup

200 g sukker

1,5 tsk. bagepulver

200 g hvedemel

100 g mandelmel

200 g påskeæg (her er brugt marcipan + chokoladeæg), halvdelen røres i dejen og halvdelen bruges til pynt

Fremgangsmåde

Påskesnitter

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Pisk smør, lyssirup og sukker lyst og luftigt. Tilsæt bagepulver,  hvedemel og mandelmel og bland godt. Hak påskeæggene groft – det er nemmest, hvis du først giver dem et tryk med knivbladet, så de ikke ruller rundt på skærebrættet. Rør halvdelen i dejen og gem resten til pynt.

Del dejen i to dele og fordel den i to lange stænger på en bageplade beklædt med bagepapir. Stængerne skal fylde hele pladens længde og trykkes let flade, så de er ca. 5-7 cm i bredden. Sørg for, at der er god afstand imellem, da de flyder lidt ud under bagning. Fordel resten af påskeæggene over og tryk dem lidt ned i dejen. Bages i ovnen i ca. 15-18 min, indtil de er gyldne. De skal stadig være lidt bløde, de bliver sprøde, når de de køler af.

Lad stængerne afkøle et par minutter og skær dem ud i snitter på ca. 2 cm brede. Lad påskesnitterne afkøle på en bagerist. Opbevar i en kagedåse, hvis de ikke skal spises med det samme. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.